top of page

Hoitsema en Scholma samen sterker

Er is bij Royal Hoitsema Labels in Groningen volop verbouwd om de komst van Scholma Print & Media vanuit Bedum mogelijk te maken. Beide ondernemingen, sinds eind 2021 zusterbedrijven, blijven onder eigen vlag hun specifieke markten bedienen – en bundelen de krachten als het om de drukwerkproductie gaat. Dat geldt ook voor de prepress, waar gezamenlijk is geïnvesteerd in ondermeer een nieuwe ECO3 CTP-installatie.


Royal Hoitsema Labels is de oudste nog actieve drukkerij van Nederland, met een geschiedenis die zo’n 370 jaar teruggaat. Recent doorstond het bedrijf een moeilijk periode, vertelt algemeen directeur Santiago Kuipers: “We zijn gelukkig als een feniks uit de as herrezen en er sterker uitgekomen. Inmiddels schrijven we weer zwarte cijfers en we nemen zelfs weer mensen aan.”


Plaatproductie met ECO3 

Onlangs investeerde Royal Hoitsema Labels in de prepress met de aanschaf van een nieuwe ECO3 CTP-installatie en workflow software. Uiteindelijk bleek de keuze eenvoudig, vertelt Kuipers: “Om de integratie te bevorderen, hebben we projectteams samengesteld met daarin mensen van beide bedrijven. Voor de prepress hebben we goed geluisterd naar de mensen van Scholma, omdat zij met grote plaatvolumes werken en goede ervaringen hadden met zowel de producten als de service van Wifac en Agfa.”


Nieuwe markten 

Santiago Kuipers is optimistisch over de toekomst van Hoitsema – “We zijn er trots op dat we ons predicaat Koninklijk hebben mogen behouden” – én over de krachtenbundeling met Scholma en Lijnco: “De stappen die we maken en de investeringen die we nu kunnen doen geven nieuwe energie en elan. Dat merken onze klanten ook: opdrachtgevers blijven ons trouw en er komen nieuwe namen bij. We zijn grote projecten aan het opstarten en doorlopen al de benodigde kwalificatietrajecten.”


Lees hier het complete testimonial.
Comments


bottom of page