top of page

Solidus anticipeert met investering op veranderende verpakkingsmarkt

Als specialist in massief karton en massiefkartonnen verpakkingen verkeert Solidus in een goede positie om in te spelen op de toenemende marktvraag naar circulaire paper-based producten. De verbreding van het assortiment vereist ook investeringen: met twee nieuwe Koenig & Bauer Rapida-persen en een ECO3 (voorheen Agfa) Avalon VLF CtP systeem zijn ook de Solidus vestigingen in Oude Pekela (NL) en Hoogstraten (B) straks klaar voor de toekomst.


Solidus is met vijf kartonfabrieken, elf converting-locaties en zo’n 1.500 medewerkers een van de grote spelers op de Europese markt van massiefkartonnen verpakkingen. Circulariteit van alle producten, zoals omschreven in Solidus’ merkbelofte ‘Your circular packaging partner’, staat daarbij hoog in het vaandel. Thierry Sneyers is als Operations Manager Converting Benelux bij Solidus verantwoordelijk voor de vestigingen in Oude Pekela en Hoogstraten. “Dat zijn twee converters, gespecialiseerd in de productie van secundaire verpakkingen – dus eigenlijk transportverpakkingen. In die markt zien we dat er steeds meer waarde wordt gehecht aan een kwalitatief hoogwaardige bedrukking, omdat die verpakkingen ook steeds vaker in de winkelschappen terecht komen.”


Toenemende vraag naar duurzame, massiefkartonnen verpakkingen


“Om nog beter in te spelen op de trend in de retailsector om duurzamer om te gaan met verpakkingsmiddelen voor voeding, hebben we bovendien ons portfolio verbreed”, legt Sneyers uit. Solidus ziet kansen voor nieuwe ‘retail ready’ producten, zoals bijvoorbeeld ‘punnets’: kartonnen mandjes die de plastic bakjes vervangen waar bijvoorbeeld zacht fruit of champignons in worden verpakt. Ook ‘skin packaging’ groeit in populariteit: dat is een type vacuümverpakking voor verse voedingsmiddelen (zoals vlees of vis) met een onderbord van massief karton.


Investeren in Koenig & Bauer persen en ECO3 CtP


De groeiende marktvraag, de verbreding van het assortiment en het toenemende belang van hoge drukkwaliteit vergen ook investeringen in het machinepark. In Hoogstraten zal daarom begin 2024 een 6-kleuren Koenig & Bauer Rapida 164 met lak worden geïnstalleerd. Het is een hybride vellenpers van de nieuwste Rapida generatie. “We drukken met MGA foodsafe inkten en dispersielak, maar kunnen met deze machines ook kiezen voor UV-inkten en UV-lak, foodsafe en direct food contact als het substraat of de toepassing dat vereist.”


Lees hier het volledige persbericht.


www.solidus.comComentarios


bottom of page