top of page

Polirom Packaging vertrouwt op Koenig & Bauer

Nog maar enkele jaren geleden produceerde Polirom Packaging in Iasi/Roemenië met drukpersen van de meest uiteenlopende fabrikanten. Dat beeld is inmiddels volledig veranderd. Naast een Rapida 105 heeft het bedrijf twee Rapida 76's met resp. vijf en zes drukwerken en een lakwerk. De laatste pers is nog maar enkele weken geleden in productie gegaan. Er staan ook twee Omega Allpro 55 vouwplakmachines van Koenig & Bauer Duran. In zes jaar tijd heeft deze verpakkingsdrukkerij haar machinepark volledig gemoderniseerd.


Polirom Groep is een particuliere onderneming, die in 1992 begon als uitgeverij. Later werd gestart met de productie van verpakkingen voor de farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie. Inmiddels behoren Polirom Packaging, Editura Polirom en Radio Hit tot de groep.


Polirom Packaging produceert voornamelijk secundaire verpakkingen van papier en karton voor de farmaceutische industrie. De belangrijkste producten zijn één-, twee- en driepuntsvouwdoosjes, bijsluiters, zelfklevende etiketten - inclusief sterk afgewerkte producten, bijvoorbeeld op aluminiumfolie. De capaciteit bedraagt meer dan 350 miljoen vouwdoosjes en 250 miljoen bijsluiters per jaar. De 100 medewerkers verwerken maandelijks 300 ton drukwerk. Met de nieuwe technologie is verdere groei mogelijk.


Vlad Boiciuc, IT & Technical Manager bij Polirom Packaging, is blij met wat er is bereikt: "Het advies en de ondersteuning bij de aankoop en ingebruikname van de persen was erg belangrijk voor ons en met deze investering kijken we uit naar verdere groei."Comments


bottom of page