top of page

Verpakkingsspecialist Rondo neemt grootformaat vellenoffsetpers in gebruik

Producent van golfkartonnen verpakkingen Rondo Ganahl AG investeerde 36 miljoen euro in haar vestiging in St. Ruprecht, Oostenrijk. Onlangs werd de nieuwe 6 kleuren Koenig & Bauer Rapida 164 vellenoffsetpers met inline coater en verlengde uitleg in deze moderne drukkerij voor golfkartonnen verpakkingen in gebruik genomen.


De nieuwe Rapida 164 verwerkt vellen tot een maximumformaat van 1.205 × 1.640 mm met snelheden tot 16.000 vellen per uur. Met andere woorden, een oppervlak gelijk aan vier voetbalvelden kan in slechts één uur worden bedrukt. Hierdoor heeft de nieuwe drukkerij in St. Ruprecht de capaciteit voor 20 miljoen vierkante meter golfkarton per jaar.


Unieke persinstallatie

De pers is in veel opzichten net zo uniek als de producten die ermee worden gedrukt en is precies afgestemd op de eisen van Rondo - van installatie met een speciale galerij en geïntegreerd platentransport tot een waterkoelsysteem en logistiek onder de vloer voor palletloos stapeltransport.


De Rapida 164 beschikt ook over talrijke automatiseringsoplossingen: PlateStretch om het uitrekken van papier te compenseren met een druk op de knop van de ErgoTronic console, de zijwaarts verplaatsbare invoer DriveTronic SIS, FAPC platenwisselaars en CleanTronic wassystemen. De temperatuurregeling van de inktunit zorgt voor constante drukomstandigheden, ongeacht de runlengte, productiesnelheid of hal temperatuur. Speciale inktkanalen vereenvoudigen het gebruik van UV- en andere speciale inkten.

Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Rapida drukpersen?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl

Comments


bottom of page