top of page

Wilco breidt postpress wederom uit met MBO

Bijgewerkt op: 25 jan. 2023

Wilco in Amersfoort, producent van boeken en aanverwante producten, richt haar processen graag zo efficiënt mogelijk in. Om daarin grote slagen te maken installeerde Wilco eerder dit jaar een MBO T1120 tassenvouwmachine.


Na enkele maanden produceren bleek de MBO CoBo-Stack een welkome aanvulling achter deze dubbelstroom vouwmachine. Immers, het afstapelen achter een vouwmachine die op topsnelheid draait, vraagt veel van de bediener. Inmiddels draaien zowel de MBO T1120 tassenvouwmachine als de CoBo-Stack afstapelrobot naar volle tevredenheid in de nieuwe productiehal in Amersfoort.

Bediener Majid Jejo poseert trots voor zijn MBO vouwmachine met CoBoStack

In totaal beschikt de Wilco groep nu over 5 MBO vouwsystemen, waarvan de nieuwste MBO T1120 is voorzien van een CoBo-Stack robotarm. De andere 4 systemen zijn voorzien van een automatisch bundel- en omsnoeringssysteem.


MBO verhoogt efficiency en productiviteit

Voor elke vouw-uitdaging biedt MBO de juiste oplossing. Van miniatuur vouwen tot extreem groot, van high speed tot uiterst gecompliceerd en volledig geautomatiseerd. MBO staat voor innovatieve, baanbrekende en ergonomische vouwtechnologie, van Duitse precisie en degelijkheid.


CoBo-Stack robotarm

Het automatisch afstapelen door middel van de CoBo-Stack robotarm levert voordelen op, die direct zichtbaar en meetbaar zijn. In de praktijk blijkt namelijk, dat het potentieel van de MBO hoogvolume vouwmachines nog beter kan worden benut.


De reden: als de machine op topsnelheid produceert, is het werk fysiek al gauw eigenlijk te zwaar voor de mensen aan de machine. Dat is niet verwonderlijk want er kan, afhankelijk van het papiergewicht en de vouwwijze, tijdens een ploegendienst tot wel 10 ton aan papier uit een vouwmachine komen. En al die vouwvellen moeten met de hand op pallets worden gestapeld. Deze arbeid kan de CoBo-Stack overnemen.


De CoBo-Stack kan overigens ook achter andere merken vouwmachines worden geplaatst.Wilt u meer weten over de MBO vouwoplossingen en de CoBo-Stack afstapelrobot?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nlComments


bottom of page