top of page

Succesvol event bij Koenig & Bauer Iberica in Barcelona

Van 21 t/m 24 maart jl. opende Koenig & Bauer Iberica de deuren van haar nieuwe productielocatie in Gavà (Barcelona). Meer dan 90 bedrijven uit 15 landen bezochten dit event, waar Koenig & Bauer haar postpress oplossingen presenteerde voor verpakkingsbedrijven in de vouwkarton sector.


Het team van Iberica, sinds enkele jaren onder de vlag van Koenig & Bauer, presenteerde o.a. haar CutPRO Q 106 vlakbedstansmachines.


CutPRO Q 106

Deze vlakbedstansmachine (max. velformaat 760 x 1.060 mm, productiesnelheid tot 9.000 vel/uur) produceerde twee opdrachten met verschillende vormen uit de levensmiddelen- en farmaceutische sector. Tijdens de jobwissel waren de gasten onder de indruk van de korte voorbereidingstijden en de hoge mate van automatisering (inclusief Cut2Print register, Cut2Print PLUS register, pneumatisch Quick-Lock systeem). Andere opvallende kenmerken van de high-end CutPRO Q 106 machine zijn:

 • Uiterst compact ontwerp (10,9 x 6,17 m).

 • Maximale output door hoge ponscapaciteit.

 • Hoge flexibiliteit door het kunnen verwerken van een breed scala aan substraten - van 90 g/m² papier tot massief karton (1,5 mm) of golfkarton (tot 3 mm).

 • Uitstekende kwaliteit en hoogste pasnauwkeurigheid dankzij het optische Cut2Print registersysteem.

 • Kortste insteltijden bij opdrachtwisseling dankzij uitgebreide automatiseringsmodules.

 • Ergonomische en comfortabele bediening dankzij touchscreens en intuïtief bedieningsconcept.

Complete productie van vouwkartonnen dozen

Om de procesketen compleet te maken werd in Barcelona ook een Omega Allpro 110 vouwdozenplakmachine gedemonstreerd, die de vers gestanste blanco's met productiesnelheden van 400 meter/min. omzette in afgewerkte vouwdozen.


De vouwdozenplakmachines van Koenig & Bauer Duran in Istanbul bieden, net als de vlakbedstansmachines, een groot aantal voordelen, waaronder:

 • Uitzonderlijke flexibiliteit dankzij formaatbreedtes van 96 tot 1.100 mm, met een substraatbereik van 200 tot 550 g/m2.

 • Innovatieve oplossingen om de pers aan te passen aan individuele eisen en producties.

 • Snelle jobwissels dankzij volautomatische sequenties en geheugenfuncties.

 • Intuïtieve bediening.

 • Talrijke automatiseringsmodules.

 • Flexibele integratie van randapparatuur voor en na het lijmproces.

 • Nauwkeurig vouwen en lijmen: zuinig gebruik van middelen, weinig afval.

Zowel de stansmachines als de vouwdozenplakmachine werden in een netwerk opgenomen met de LogoTronic software voor productieplanning. Naast productieplanning zijn ook machine-voorinstellingen, tracking en rapportage altijd en overal mogelijk. Binnenkort biedt Koenig & Bauer ook een complete oplossing aan voor een comfortabele en consistente verpakkingsworkflow.


Naast presentaties en praktische demonstraties hadden de gasten tijdens het evenement en tijdens de avondborrel voldoende tijd om met collega's te praten. Een sightseeing-programma in het historische stadscentrum van Barcelona rondde het event af.


Wilt u meer weten over de postpress mogelijkheden van Koenig & Bauer?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl


Kommentare


bottom of page