top of page

Een frisse, nieuwe kijk op verpakkingen

Kartonplus in Enschede levert maatwerk in verpakkingen van vouwkarton. Denk hierbij aan bedrukte vouwdozen, sleeves, blisterkaarten, hangtags en tafelstaanders. De broers Bas en Tom Lempsink willen met hun bedrijf de markt veranderen met een frisse en nieuwe kijk op verpakkingen.


Het machinepark, dat in 2021 is gekocht, bestaat uit:

  • digitale pers (Xeikon 3500)

  • rotatieve stansmachine (Bograma BSR 550), die velformaten van 297 x 210 tot 530 x 730 mm, met een dikte van 80 gr/m2 tot 0,5 mm kan verwerken, op een maximale snelheid van 165 mtr/min.

  • vouwdozenplakmachine (Koenig & Bauer Duran Omega Allpro 55), die substraten van 200 tot 450 g/m2 kan verwerken, op een maximale snelheid van 400 mtr/min. Doordat de machine snel en eenvoudig in te stellen is, kan deze door één ervaren operator bediend worden.

Tom Lempsink: ‘’We zien dat deze machines super goed bij elkaar passen, elkaar aanvullen en bovendien versterken. Hierdoor kunnen wij de flexibiliteit en snelheid bieden die de markt anno 2023 vraagt.’’


Veel verschillende substraten

Alle machines kunnen diverse grammage’s en kartonsoorten verwerken. “Denk hierbij aan een sulfaatkarton, een GC1, een Kraftpak (bruin-bruin karton) en een Korsnas”, legt Tom Lempsink uit. De grammage’s van het vouwkarton variëren tussen de 220 en 350 gram. Kartonplus produceert vooral vouwdozen, in de vormen van een autolock, klep-klep of Zweedse bodem.


Het bedrukken van het karton gebeurt digitaal. De gemiddelde order bij Kartonplus bestaat uit 5 tot 10.000 verpakkingen met diverse bedrukkingen. Echter, elke klant is anders en oplages van 25.000 of 50.000 stuks met diverse bedrukkingen komen ook regelmatig voor.


Snel en actueel

De gemiddelde doorlooptijd is zeer kort (5 tot 10 werkdagen). Maar het kan natuurlijk ook sneller. Bas Lempsink: ‘’Idealiter ontvangen wij een order in de ochtend, vervolgens sturen we een digitale drukproef. Na akkoord kunnen we direct de productie starten. Tussentijds zouden we de stansmachine kunnen instellen om de doosjes in de middag te stansen met onze Bograma en vervolgens ook nog eens op dezelfde dag te vouwplakken met de Koenig & Bauer Duran’’.


Onze klanten bestellen altijd exact de hoeveelheid die ze nodig hebben. Daarbij mogen ze combineren in aantallen, waardoor ze altijd actuele verpakkingen houden voor hun markt.

Duurzame productie

Kartonplus heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze werken met voedselveilige toners en een lak op waterbasis, die ook afkomstig is van de Wifac. Doordat de Bograma stansmachine diverse vellen kan verwerken kunnen de vellen afgekapt worden waar nodig. Dit scheelt weer karton, waardoor de hoeveelheid afval vermindert.


Door de snelle levering en de hoge kwaliteit van de verpakkingen vinden steeds meer bedrijven de productiefaciliteit van Kartonplus in Enschede.Wilt u meer weten over de Bograma rotatieve stansmachine of de Koenig & Bauer Duran vouwdozenplakmachine? Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58 of e-mail robbert.amse@wifac.nl
댓글


bottom of page