top of page

INNI GROUP vertrouwt op de professionele service van Wifac

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2023


Procesoptimalisatie dankzij expertise in inkten en perschemie


Procesoptimalisatie en productinnovatie zijn volgens INNI GROUP het beste antwoord op de veranderende marktomstandigheden. Het uitgebreide machinepark – met onder andere vellenpersen, smalbaan rotatiepersen en digitale printsystemen – staat daarbij garant voor flexibiliteit en een veelzijdig portfolio. Ook leveranciers zoals Wifac spelen een belangrijke rol in het voortdurende streven naar het duurzaam produceren van kwalitatief hoogwaardig drukwerk.


INNI GROUP in Kortrijk (B) staat bekend om zijn imposante boekproducties en bekende kalenders, waaronder De Druivelaar. Naast folders en brochures kunnen klanten er ook terecht voor specialiteiten zoals datagedreven marketinguitingen, beveiligd drukwerk en tickets (zoals entreebiljetten en abonnementen). “We blijven trouw aan onze core business, waarbij de gedrukte communicatie centraal staat”, legt Steven Vandevoorde (Sales and marketing director van INNI GROUP) uit.


Ook INNI GROUP signaleert dat de markt ondertussen verandert. Vandevoorde: “Net zoals in andere sectoren zijn de economische omstandigheden zeer onzeker. Daarbij speelt de verdere digitalisatie en online communicatie ook een belangrijke rol. Het resterend volume drukwerk en de toepassingen ervan zullen over een hogere toegevoegde waarde moeten beschikken. De tijd van drukwerk in bulk is namelijk stilaan voorbij. De focus op productinnovatie moet ons helpen hier een antwoord op te formuleren.”


Langdurige samenwerking schept vertrouwen


Behalve hoogwaardige kwaliteit staat ook duurzaamheid steeds centraal. De drukkerij is FSC-gecertificeerd, gebruikt groene stroom dankzij de zonnepanelen op het dak en zet sterk in op recyclage. Om het productieproces verder te optimaliseren, maakt INNI GROUP ook graag gebruik van de kennis van leveranciers zoals Wifac. Claude Debel (Production manager van INNI GROUP): “We hechten zeer veel belang aan een langdurende samenwerking met onze leveranciers. Dit komt enerzijds het onderling vertrouwen ten goede, en anderzijds ook het uitwisselen van praktische ervaringen.”


In de relatie met Wifac spelen, behalve het brede productportfolio, vooral ook service en ondersteuning een cruciale rol. Debel geeft als voorbeeld de overstap die de drukkerij maakte naar het gebruik van de cradle-to-cradle ‘Platinum’ gecertificeerde Extreme PSO SF-inkten van Epple op de vellenoffsetpersen. De persoonlijke begeleiding door Mario Vandeweyer en Marc van der Heiden van Wifac zorgde daarbij voor een vlotte en geslaagde implementatie. In 2022 werd dit nog eens bevestigd door het advies van Wifac om Epple Ecoboard inkten in te zetten op speciale gestreken papiersoorten van hoge gramsgewichten, om zo de verwerking en afwerking ervan sterk te verbeteren.


Positieve praktijkervaringen met Wifac


De positieve praktijkervaringen met Wifac kregen opnieuw een vervolg bij de switch naar Tower Millennium HSW-200EU als alternatief vochtwater-additief op de smalbaan rotatiepersen. Debel: “Uitgangspunt was een kostenbesparende maatregel, door onder andere vooral het alcohol(IPA)-percentage en aansluitend het additief zo laag mogelijk te brengen.” Onder begeleiding van Wifac werd een eerste test gedaan op de 9-kleuren VSOP UV-pers. Daarbij werd het aanvankelijke IPA-percentage van 11,8% met succes gereduceerd naar zo’n 7%: “Een besparing van 40 procent.”


Overtuigd door de resultaten van de test en de professionele opvolging door Wifac, schakelde in oktober van 2022 de volledige rotatiedrukkerij over op het Tower Millenium HSW200EU-additief. Debel is enthousiast over de stabiele drukkwaliteit en de gerealiseerde besparingen: “Gemiddeld over de vijf rotatiepersen zitten we nu op een IPA-percentage van 6,3%, een additief-percentage van 4,16% en een pH-waarde van 4,57.”


Vooruitkijkend naar 2023 verwacht Claude Debel dat er ook dit jaar nog weer investeringen zullen volgen om op de marktontwikkelingen te anticiperen. Waar nodig en mogelijk zal INNI GROUP daarbij zeker ook een beroep op de kennis en ondersteuning van Wifac kunnen doen. Debel: “Onze uitdagingen in productie-optimalisatie en product-innovatie zullen het uitwijzen.”Wilt u meer weten over onze Tower perschemie of Epple drukinkten? Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of bel tijdens kantooruren met +31 297 289 691.vlnr: Jurgen Vierstraete (INNI GROUP), Mario Vandeweyer (Wifac), Marc van der Heiden (Wifac), Claude Debel (INNI GROUP)
Comments


bottom of page