top of page

Koenig & Bauer onthult volgende generatie XD Pro CI flexopers

De nieuwe allround flexopers is geïntroduceerd om te voldoen aan de just-in-time vraag van de markt naar korte productieruns voor duurzame flexibele verpakkingen.


De XD Pro CI flexopers van Koenig & Bauer kan uit de voeten met een breed scala aan drukbreedtes (1.000-1.400 mm) en substraatdiktes, werkt met solvent- en watergebaseerde inkten, en drukt op snelheden tot 500 m/min. Typische substraten voor de Koenig & Bauer XD Pro CI Flexopers zijn folie (ademend, rekbaar, krimpbaar), laminaten en papier in verschillende druklengtes van 330-850 mm. Daarnaast kan de nieuwe flexopers worden geconfigureerd met 8 of 10 drukeenheden. Er kunnen extra eenheden worden toegevoegd voor coaten, lamineren of patroonlakken. Alle processen worden in één doorgang uitgevoerd.


"Nu de wetgeving omtrent het recyclen van verpakkingen aangescherpt wordt, ligt onze focus op het duurzamer produceren van verpakkingen, gebruik makend van dunnere en gemakkelijker recyclebare materialen", zegt Christoph Müller, CEO van de Segment Digital & Webfed divisie van Koenig & Bauer. "Wij geloven dat dit het product bij uitstek zal worden waarmee veel uitdagingen in de markt het hoofd geboden kan worden."


Wilt u meer weten over de oplossingen van Koenig & Bauer voor de flexibele verpakkingsmarkt?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl
Commentaires


bottom of page