top of page

Koenig & Bauer en Durst Group breiden joint venture uit

Bijgewerkt op: 25 jan.

Koenig & Bauer en de Durst Groep zijn overeengekomen om hun onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten in de joint venture, die ongeveer vijf jaar geleden werd opgericht, uit te breiden. Daarmee kunnen de grote kansen in de vouw- en golfkartonsector optimaal benut worden.

 

Koenig & Bauer Durst is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale single-pass vellendrukpersen voor de vouw- en golfkartonindustrie. Het bedrijf maakt gebruik van de expertise en knowhow van zijn twee moederbedrijven om een ongeëvenaard portfolio van digitale persen aan te bieden. Dit omvat de CorruJET en Delta SPC 130 voor de golfkartonmarkt en de gezamenlijk ontwikkelde VariJET 106 pers voor de vouwkartonmarkt. De machines gebruiken voedselveilige drukinkten op waterbasis.

 

Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group: "We zien grote mogelijkheden om de komende jaren aanzienlijk te groeien. De succesvolle lancering van de VariJET 106, de meest productieve digitale vouwkartonpers op de markt, en de installatie van onze golfkartonpersen bij enkele innovatieve en vooruitstrevende golfkartonbedrijven hebben een solide basis gelegd."

 

Ralf Sammeck, lid van de raad van bestuur van Koenig & Bauer en verantwoordelijk voor het vellensegment: "De geest die beide bedrijven in de joint venture belichamen, blijft groeien. Het bundelen van onze krachten stimuleert de digitalisering in de verpakkingsindustrie. Voortbouwend op de eerste fundamenten breiden we de capaciteit uit van ons onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Radebeul, het hoofdkantoor van de divisie Sheetfed van Koenig & Bauer."


Wilt u meer weten over de digitale persen van Koenig & Bauer Durst voor de verpakkingsmarkt?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl
Σχόλια


bottom of page