top of page

Koenig & Bauer Duran tilt vouwplakken naar hoger niveau

Koenig & Bauer Duran richt zich voortdurend op de ontwikkeling van innovatieve, klantgerichte vouwplak-oplossingen en toont nu opnieuw haar commitment aan de verpakkingsmarkt. Eren Sentürk, Sales & Marketing Manager bij Koenig & Bauer Duran, deelt de opmerkelijke stappen die het bedrijf dit jaar heeft gezet, met een strategische focus op unieke, custom-made vouwplakmachines.


Gevarieerde Omega-serie

De Omega serie vouwplakmachines bestaat uit de volgende modellen:


  • De Omega Intro, verkrijgbaar in vier formaten van 110 - 165 cm, is een volwaardige vouwplakmachine tegen een aantrekkelijke prijs.

  • De Omega Allpro, verkrijgbaar in acht formaten van 55 - 185 cm, is de bewezen allrounder in het assortiment. De machine kan een groot aantal complexe typen dozen verwerken, zowel van vouw-, massief- als golfkarton, is veelzijdig inzetbaar en kan worden uitgerust met verschillende extra modules.

  • Voor gespecialiseerde golfkartontoepassingen is de zware Omega Magnus beschikbaar, leverbaar in de formaten 210 en 230 cm.

  • De Omega Alius is het neusje van de zalm. Een eenvoudig te bedienen, volledig geautomatiseerde Omega vouwplakmachone. De Omega Alius is verkrijgbaar in drie maten: 70, 90 en 110 cm. De machine wordt volledig servo aangedreven en heeft een maximale bandsnelheid van 600 m/min. De intelligente set-up berekent alle machine-instellingen en voert deze vanaf het doosontwerp automatisch uit, zonder dat menselijke tussenkomst nodig is. De Omega Alius onderscheidt zich door zijn automatiseringsniveau; vanuit het geugen worden 27 instelpunten automatisch geactiveerd.


Het belang van R&D


Koenig & Bauer Duran hecht zeer veel waarde aan onderzoek en ontwikkeling. Het vermogen om machines op maat te ontwerpen en te bouwen zorgt ervoor dat het bedrijf voorop blijft lopen met technologische ontwikkelingen.


Customer Experience Centers


Naast het Customer Experience Center in het hoofdkantoor van Koenig & Bauer in Radebeul, Duitsland, wordt een nieuw Customer Experience Center geopend in de VS. Ook daar wordt de nieuwste Omega Allpro 110 vouwplakmachine gedemonstreerd.


Verpakkingsdrukkers zijn van harte welkom voor het testen van de Koenig & Bauer Duran demomachines in de Customer Experience Centers, waarbij ze hun eigen dozen kunnen meebrengen.


Samenvattend kan gezegd worden dat Koenig & Bauer Duran door zijn niet aflatende streven naar innovatie, maatwerk en klanttevredenheid een pioniersrol vervult in de vouwplakindustrie. De ontwikkelingen van 2023 onderstrepen de toewijding van het bedrijf om grenzen te verleggen en nieuwe standaarden te stellen in dit vakgebied.


Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Duran vouwplakmachines?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58 of e-mail robbert.amse@wifac.nl
Comments


bottom of page