top of page
16117-WIFAC-1327_compositie 9 bewerkt_rgb.jpg

Vacature accountmanager

Technisch accountmanager grafische industrie

Rayon Noord-Oost Nederland

 

Je bent commercieel sterk en hebt gevoel voor techniek. Nu sta je open voor een stap in je loopbaan waarbij je vanuit een zelfstandige vrije rol je eigen markt verder kunt ontwikkelen. Dit, op een manier die echt bij je past: sterk relatiemanagement, adviserend verkopen en technisch inhoudelijk waarde toevoegen. Precies díe baan hebben we voor jou bij Wifac!

 

Ondernemerschap en ruimte voor initiatief

Er is veel veranderd in de grafische industrie. Juist in deze tijd zijn er veel duurzame en technologische innovaties in deze sector en als technisch accountmanager voor high-end press consumables weet je deze kansen te verzilveren en onderscheidende resultaten te boeken. Je werkt vanuit een bestaande klantenportefeuille, waarbij je de goede relaties verder uitbouwt en op zoek gaat naar nieuwe klanten. Bij veel van je klanten draaien al machines van Wifac en/of gebruiken ze de verbruiksmaterialen die Wifac levert. Daardoor zijn je contacten duurzaam en gericht op technische expertise. Je adviseert proactief over grafische verbruiksmaterialen, maar signaleert ook verkoop kansen voor Wifac op andere gebieden zoals prepress systemen en productiemachines drukken en afwerken. Zo werk je nauw samen met andere commerciële collega’s, versterk je elkaar en ben je samen ‘totaalleverancier’ voor een opdrachtgever.
 

Verder behoort tot je taken en verantwoordelijkheden:

 • Het onderhouden en verdiepen van relaties in jouw rayon, maar ook het aanboren van nieuwe contacten.

 • Het bijhouden van ontwikkelingen en innovaties in de markt om je zo echt te ontwikkelen als autoriteit binnen je vakgebied.

 • De rapportage van de voortgang en de relevante contactmomenten in het CRM-systeem om een optimale samenwerking mogelijk te maken.

We vragen heel wat van je als technisch accountmanager bij Wifac

We zoeken geen ‘gladde verkoper’, maar een klantgerichte technisch adviseur met een aangeboren gevoel voor ondernemerschap. Je herkent en creëert kansen en weet deze te benutten. Je gaat voor een maximaal resultaat met behoud van de goede relatie. Daarbij ben je communicatief sterk, doortastend met flair en hebt een gezonde dosis positieve energie. Het is belangrijk dat je benieuwd bent naar nieuwe technologie, wil groeien in je vak en de verantwoordelijkheid en vrijheid aankunt voor je eigen rayon.

Verder heb je in ieder geval:

 • Affiniteit (of liever nog: ervaring!) met de grafische industrie of een vergelijkbare technische branche met duurzame productiemiddelen.     

 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring, bij voorkeur binnen de grafische industrie en/of in een commerciële (buitendienst)functie.

 • Dat kan zijn in een technische en adviserende rol, key accountmanager, vertegenwoordiger of een vergelijkbare positie.

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en daarbij vaardigheid in de Engelse en/of Duitse taal.

 

Daar stellen we heel wat tegenover

Je kiest voor de vrijheid van een technisch adviserende rol, waarbij je werkt vanuit huis binnen je eigen rayon. Een functie met technische en commerciële uitdagingen, een positieve werksfeer en persoonlijke groei bij Wifac. Daarbij krijg je een uitgebreid inwerktraject, intensieve training bij leveranciers en goede begeleiding vanuit onze binnendienst.

 

Uiteraard hoort daar een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden bij:

 • Een vast brutosalaris dat aansluit bij je opleiding, (commerciële) ervaring en technische expertise.

 • Een vaste 13e maand.

 • Vakantiegeld, 24 vakantiedagen en 6 ADV dagen.

 • Autoregeling: een vrije keuze (binnen budget) op geel kenteken. Dus ook voor privégebruik beschikbaar!

 • Een uitstekende pensioenregeling.

 • Uiteraard wordt er gezorgd voor een mobiele telefoon en laptop en een onkostenregeling.

Wat je wil weten over Wifac

Onze klanten kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid. In haar 114-jarig bestaan heeft Wifac een sterke positie opgebouwd op de grafische markt in Nederland en België en is financieel solide. We verkopen, installeren en onderhouden A-merk machines van Koenig & Bauer voor de grafische industrie met alle toebehoren en materialen.

Binnen het salesteam hebben we specialisten verspreid over verschillende regio’s voor verbruiksmaterialen, prepress-systemen en de verkoop van machines. Met elkaar vormen we een sterk team. Zo werkt het bij Wifac!

Kijk voor meer informatie over onze producten en diensten op www.wifac.nl

 

Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en dit is jouw baan!

Neem contact op met Veronique Pfaff, HR manager. Zij kan je alles vertellen over de functie, de mensen en de mogelijkheden bij Wifac. Je kunt haar bellen of een WhatsApp sturen via 06 53342777 of mailen via veronique.pfaff@wifac.nl.

de kracht van Wifac:

de mensen | de merken | de mentaliteit

Grafimedia, Koenig & Bauer,Prepress, Grafische apparatuur, Supplies, Colour management, Postpress, Prepuplishing, Press, Wifac

bottom of page