top of page

Inkjet vellenpers voor vouwkartonmarkt: VariJET 106

Koenig & Bauer Durst lanceerde vorig jaar een inket vellenpers op B1-formaat, bestemd voor de productie van vouwkartonnen verpakkingen: VariJET 106. De machine speelt in op de markttrends, waarbij minder voorraad, snellere time-to-market en kleinere oplages vragen om innovatieve antwoorden.


De komst van de nieuwe machine betekent een belangrijke aanvulling op het inkjetportfolio van Koenig & Bauer Durst en een verdere uitbreiding van het complete aanbod voor de verpakkingsmarkt. Met de CorruJET 170 en de Delta SPC 130 machines bedient het al het golfkarton-segment, en met de VariJET 106 is er nu dus ook voor het vouwkarton een robuuste en veelzijdige inkjet-vellenpers beschikbaar.


Inkjet-technologie op Rapida 106-platform

VariJET 106 integreert de inkjet-technologie van Durst in het modulaire platform van de Rapida 106

offsetpers. De nieuwe machine beschikt over het vertrouwde DriveTronic SIS (Sensoric Infeed System)

inleg-systeem van Koenig & Bauer, waarna de eerste analoge drukunit van de machine elk drukvel (met een maximale dikte van 0,8 mm) van een pre-coating voorziet om een telkens gelijkwaardige bedrukking te garanderen. Het hart van de machine, die een topsnelheid van 5.500 B1-vellen per uur haalt, wordt gevormd door de inkjet-unit. Daar bedrukken Fuji Dimatix Samba inkjetkoppen het substraat in maximaal 7 kleuren (CMYK plus oranje, groen en violet) met watergebaseerde en voedselveilige inkt. Na de droog-unit volgt dan een druktoren die het bedrukte vel van een vernis voorziet om de krasvastheid nog te vergroten.


Lees hier het complete artikel


Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Durst VariJET 106?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl


Comentários


bottom of page