top of page

CoBo-Stack: nieuwe features

Inmiddels is de CoBo-Stack afstapelrobot van MBO een begrip in grafisch Nederland en België. Hoe werkt het ook alweer? Gevouwen katernen worden naar de transportband van de MBO CoBo-Stack getransporteerd. Van daaruit grijpt de robot de stapels en zet ze op pallets. De pallets kunnen aan weerszijden van de machine worden geplaatst, zodat er ononderbroken kan worden gewerkt. Als een pallet is gevuld gaat de robot door naar de volgende pallet en heeft de operator tijd om een volgende pallet klaar te zetten.

Deze stapelrobot is zeer flexibel inzetbaar. Dankzij verwisselbare grijpers kan de MBO CoBo-Stack katernen van verschillende formaten verwerken. Ook kan de robot achter elk fabricaat vouwmachine geplaatst worden.


Met CoBo-Stack kan steeds meer, omdat er voortdurend nieuwe mogelijkheden en functies worden toegevoegd. De nieuwste features zijn:


Criss-Cross - eenvoudig kruislings stapelen met de CoBo-Stack

Met de Criss-Cross functie kunnen grijpers katernen kruislings stapelen. Opeenvolgende bundels worden op elkaar geplaatst met een rotatie van 180 graden. Vervolgens pakt de CoBo-Stack grijper de twee kruislings op elkaar gestapelde bundels en stapelt ze op de pallet.Houd grip op glad papier


Verwerkt u bijzonder glad papier, bijvoorbeeld Chromolux? Dan kunt u de CoBo-Stack grijpers laten voorzien van schuimrubberen pads. Dit is een eenvoudige oplossing, waarmee producten met bijzonder gladde oppervlakken betrouwbaar afgestapeld kunnen worden.Wilt u meer weten over de MBO CoBo-Stack afstapelrobot?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nlComments


bottom of page