Toray waterloos offset
Maak een afdruk van dit product

Toray waterloos offset

Waterloos drukken is achter de schermen al jaren bezig met een gestage opmars.

Het Japanse Toray levert al meer dan 25 jaar waterloze offsetplaten. De kwaliteit van deze plaat is ongeëvenaard. De kleurkracht, de lagere inschiet en het feit dat moeilijk te bedrukken substraten met Toray waterloze drukplaten tot betere resultaten leiden, hebben voor een groeiend aantal gebruikers gezorgd. Sinds eind september 2011 produceert Toray de  platen ook in Europa. 

Niet alleen de vellendrukkers onderkennen de voordelen van waterloos offset. Zo werkt de succesvolle KBA Cortina krantenpers ook met drukplaten van Toray en er wordt een toenemende interesse voor waterloos offset bij de verpakkingsdrukkers waargenomen. 

De voordelen van waterloos zijn bekend, denk aan de sterk verminderde milieubelasting doordat je minder water verbruikt. Er is geen sprake van emissies naar lucht, water of bodem. Wie in een drukkerij rondloopt waar waterloos wordt gedrukt valt altijd de andere geur op. Dit komt door het gebruik van vegetale inkten. Wat ook telt is de grotere kleurkracht en betere detaillering van het drukwerk. Waterloos drukken past perfect binnen de onomkeerbare trend richting maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

Toray is veruit de grootste producent van waterloze platen ter wereld. Kijk voor meer informatie over waterloos drukken op http://www.waterless-print.com/en/index.html.