AcoUno
Maak een afdruk van dit product

AcoUno

Acoma Offset Printing Blankets is een jonge producent van rubber- en lakdoeken. Het Italiaanse bedrijf is in 2010 gestart door ingenieurs die eerder bij Reeves werkten.  

De nieuwkomer onderscheidt zich door rubberdoek te produceren dat volledig vrij is van oplosmiddelen zoals tolueen. Uiteraard levert dit een belangrijke bijdrage aan het milieu. Bij het confectioneren van Acoma-doeken komen er geen hinderlijke dampen meer vrij. Deze aanpak levert bovendien kwaliteitsvoordeel op. Doordat er geen verdamping van weekmakers plaatsvindt, is de dikte van het doek vrijwel constant. 

Voor de vellenoffset levert Acoma de AcoUno. Dit is een rubberdoek met zeer soepele eigenschappen. Deze maken het voor een drukker bijzonder gemakkelijk om het doek te monteren. 

AcoUno heeft als basis een 'low strech' karkas. Het doek is opgebouwd uit drie hoogwaardige textiellagen plus een samendrukbare laag, of 'compressible layer'. Aan deze laag is door Acoma extra veel aandacht besteed. Door het toepassen van een speciale celconstructie beschikt het doek over een hoge samendrukbaarheid en zeer goede release-eigenschappen. 

De doeken van Acoma zijn door drukkers enthousiast ontvangen. Logisch, want bij het drukken met de AcoUno maken zij druktechnisch een belangrijke kwaliteitsslag. 

Wifac testte AcoUno bij meer dan twintig drukkerijen in Nederland.