Overdruk vernis
Maak een afdruk van dit product

Overdruk vernis

De Wifac Star Collection vernissen zijn samengesteld op basis van plantaardige oliën en een klein percentage minerale oliën, waardoor ze passen bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Het vernissen van drukwerk is nog steeds aan te bevelen, ondanks de goede bescherming en schuurvastheid van de hedendaagse inkten. Met vernis wordt het drukwerk extra beschermd tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld bij boekomslagen of mappen. Ook heeft drukwerk met vernis een betere uitstraling, we spreken dan over veredeling van drukwerk. Vernis moeten we zien als een inkt, alleen zit er in vernis geen pigment. De samenstelling is verder gelijk aan die van inkt. 

Vernis kan worden opgebracht met een in- of uitgeschakeld vochtwerk. Met een ingeschakeld vochtwerk is het mogelijk om te spot vernissen. 

Vernis is verkrijgbaar in een glans, silk en mat uitvoering.  Glans- en matvernis beschermen het drukwerk en geven het een betere uitstraling. Silk vernis verandert de uitstraling van het drukwerk nauwelijks, maar heeft voornamelijk een beschermende functie.