Energy Elite Pro
Maak een afdruk van dit product

Energy Elite Pro

Agfa lanceerde in september 2011 op de vakbeurs GraphExpo in Chicago de nieuwe :Energy Elite Pro thermische plaat. De plaat is zonder inbranden goed voor hoge oplages, ook onder zware productie-omstandigheden. 

Dubbele coating
Agfa verbeterde de :Energy Elite Pro thermische plaat door een dubbele coating op de plaat aan te brengen. Dat zorgt onder uiteenlopende belichtingscondities voor een stabiel beeld. De chemisch resistente tweede laag - en verbeterde mechanische eigenschappen - maken hoge oplages mogelijk, ook onder meer agressieve omstandigheden zoals het drukken met UV-inkten. Inbranden van de plaat is overbodig. Deze thermische 'no bake' plaat is dan ook bij uitstek geschikt voor de veeleisende drukker die hoge oplages produceert, zonder platen in te branden. 

Hogere productiviteit
De :Energy Elite Pro thermische plaat van Agfa is gevoeliger dan zijn voorganger, waardoor de procestijd met twintig procent afneemt. Bovendien loopt met de :Energy Elite Pro de kwaliteit van de baden minder snel terug. Grote drukkers die veel platen verwerken kunnen nu tot circa 7.000 vierkante meter ontwikkelen voordat ze het bad opnieuw moeten verversen. Minder afval, een stabieler proces en een hogere productiviteit zijn het resultaat. 

De :Energy Elite Pro kent een oplossend vermogen van 1-99 procent bij 200 lpi met :Sublima XM raster. De plaat is te ontwikkelen in vrijwel alle beschikbare thermische processors, waaronder de recent geïntroduceerde hogesnelheid :Avalon N8-80XT van Agfa zelf.