Azura Vi
Maak een afdruk van dit product

Azura Vi

Agfa lanceerde de :Azura Vi, de volgende generatie chemievrije drukplaten voor violet CTP. De fotopolymere plaat is vanaf deze maand bij Wifac te koop. 

Al jaren achtereen is Agfa marktleider met de chemievrije :Azura voor thermische CTP. Met de :Azura Vi profiteren drukkers die werken met violet CTP ook van de voordelen van chemievrij produceren. 

De :Azura V1 is ontworpen voor 4- of 8-up vellendrukkers met oplages tot circa 150.000 druks. Deze nieuwe, chemievrije plaat is te processen met alle violet (405nm) CTP-machines die een laser van 30mW of hoger aan boord hebben. Wassen in de clean-out unit en gommen zijn voldoende voordat de plaat op de pers aan het werk kan. 

Het grote voordeel van chemievrij produceren is de verbeterde stabiliteit van het productieproces. Variabelen die in beginsel voor verstoringen kunnen zorgen, zoals een teruglopende kwaliteit van de ontwikkelaar, zijn immers geschrapt. Doordat er minder processtappen nodig zijn, lopen ook de kosten terug. Chemie hoeft niet langer te worden afgevoerd, terwijl het verbruik van water daalt. Bovendien is er minder tijd nodig voor het schoonmaken van de machines. Nog een belangrijk argument voor chemievrije CTP is dat deze manier van produceren past bij de onomkeerbare trend naar duurzaam inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Chemievrij
Produceren met de :Azura Vi zorgt dan ook voor een aanzienlijke vermindering van het verbruik van water en gom. Ook het energiegebruik ligt, vergeleken met thermische belichters, lager. Het gebruiksgemak gaat omhoog doordat er minder onderhoud en schoonmaak nodig is. De plaat is stabiel en levert een voorspelbaar drukbeeld. Het heldere plaatbeeld maakt bovendien visuele inspectie van de plaat gemakkelijk. 

Agfa verbetert :Azura Vi
De Vi achter :Azura staat voor 'violet improved'. Wat zijn de verbeteringen? Denk aan een betere systeembeheersing met grotere marges bij het bewaren en processen van de plaat. De drukkwaliteit is verbeterd, de persstabiliteit verder verhoogd. De hogere gevoeligheid is vergelijkbaar met een conventionele polymeerplaat. :Sublima rasters worden probleemloos verwerkt.