Azura en Amigo TS
Maak een afdruk van dit product

Azura en Amigo TS

Zowel de :Amigo TS als de :Azura TS zijn gebaseerd op Agfa's bewezen thermofuse-techniek. De platen zijn een doorslaand succes.  

In elke drukkerij is de kwaliteit van de CTP-plaat van doorslaggevend belang. Stabiliteit, voorspelbaar gedrag op de pers, een hoog contrast, snel te processen met een zo laag mogelijke belasting voor milieu en medewerkers zijn daarbij belangrijke eisen.

De CTP-platen die Wifac van Agfa onder de merknamen :Amigo en :Azura op de markt brengt scoren hoge cijfers op al deze punten. Vooral nadat Agfa de verwerkingstijd van de platen op bestaande machines met circa de helft wist terug te brengen - de TS-series - zijn de platen wereldwijd een doorslaand succes. 

Hoge oplages :Amigo TS
De :Amigo TS is prima te verwerken met vrijwel elke 830nm thermische plaatbelichter. Kleine afwijkingen in de laserintensiteit hebben verwaarloosbare gevolgen voor de beeldkwaliteit.

De :Amigo kan oplages aan tot circa 200.000 druks. De plaat kan worden gebakken waarmee veel hogere oplages binnen bereik liggen. De plaat is geschikt voor vellen- en rotatiepersen. 

Middelgrote oplages :Azura TS
De negatief werkende :Azura TS is vooral bij drukkers met kleine tot middelgrote oplages in 4- en 8-up persformaten een absolute bestseller. Eén van de belangrijkste oorzaken voor dit succes is de eenvoud van het proces. Ook deze plaat wordt met laserdiodes van 830nm in een thermisch CTP-systeem belicht. Onder normale drukomstandigheden haalt de plaat een oplage van 100.000 druks. 

Agfa-techniek
Aan de basis van de :Amigo en de :Azura ligt de door Agfa ontwikkelde ThermoFuse-techniek. Onder invloed van de hitte van de laser smelten deeltjes op de plaat. Het gaat hier dus om een natuurkundig proces, waarbij geen enkele chemie te pas komt. Dat zorgt ook voor de grote betrouwbaarheid van de plaat.

De aluminium platen zijn gemaakt met behulp van de 'Flat Grain Technology' ook ontwikkeld in de eigen laboratoria van Agfa. 

Geen chemie
Voor zowel de :Amigo als de :Azura geldt dat na het belichten uitwassen van de plaat en gommen met een 'clean out unit' volstaat. De chemievrije, thermische platen zijn vriendelijk voor mens en milieu. Het waterverbruik bijvoorbeeld is vergeleken met conventionele CTP-platen minimaal.

Schommelingen in de beeldkwaliteit als gevolg van verouderde baden of wisselende temperaturen zijn niet mogelijk. Het is duidelijk dat speciaal licht, laat staan een donkere kamer, overbodig zijn.