PlateWriter
Maak een afdruk van dit product

PlateWriter

Glunz & Jensen levert een serie PlateWriters die alle een hoge kwaliteit aan een lage plaatprijs weten te koppelen. De systemen zijn chemieloos en dus milieuvriendelijk, geschikt voor 2-up en 4-up persen en werken onder daglicht. Het maximaal te bedrukken oppervlak is 609 x 767 mm, de resolutie 2.400 dpi en FM screening wordt standaard meegeleverd! 

Scherp weergeven
Het beeld wordt op de plaat aangebracht via het inkjet principe, met behulp van liquid dotvloeistof. De aluminium plaat is niet lichtgevoelig, maar wel voorzien van een speciale coating om het inkjetbeeld scherp weer te geven.

Vervolgens wordt de plaat met de hand doorgevoerd in een finishing unit, waar de liquid dots uitharden en de plaat droogt. Deze unit beschikt over een ingebouwd gomstation om de platen te beschermen tegen beschadiging en oxidatie voordat deze op de pers gaan.  

Aansturing als printer
De machine kan direct als een printer worden aangestuurd. Als optie zijn iPosition en Trap Pro beschikbaar, low budget impositie- en trappingsoftware die het systeem naar een nog hoger niveau tillen. Uiteraard leidde de samenwerking met Epson tot een naadloze samenwerking met proofprinters zoals de Epson 4800/4880 en de 7800/7880-serie met behulp van iProof software. 

Voordelen iCTP van Glunz & Jensen

Meer informatie? Johan de Graaf, telefoon 0297 - 289 478 of per e-mail johan.de.graaf@wifac.nl.