top of page

Wilco verhoogt efficiency met MBO vouwmachine en CoBo-Stack

Als specialist in de industriële productie van boeken en daaraan verwante producten, is Wilco voortdurend op zoek naar manieren om alle processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Met de levering door Wifac van een MBO T1120 tassenvouwmachine kreeg het bedrijf in Amersfoort iets bijzonders in huis, waarmee ze een flinke efficiencyslag maken.

Aan deze tassenvouwmachine wordt binnenkort een CoBo-Stack robotarm gekoppeld.


De MBO T1120 tassenvouwmachine is al enige maanden in productie en de CoBo-Stack robotarm wordt eind april dit jaar geïnstalleerd.


MBO verhoogt efficiency en productiviteit

Voor elke vouw-uitdaging biedt MBO de juiste oplossing. Van miniatuur vouwen tot extreem groot, van high speed tot uiterst gecompliceerd en volledig geautomatiseerd. MBO staat voor innovatieve, baanbrekende en ergonomische vouwtechnologie, van Duitse precisie en degelijkheid.


De MBO T1120, die nu aan de vier al aanwezige MBO vouwmachines bij de Wilco bedrijven wordt toegevoegd, is een vouwoplossing die zeer geschikt is voor 2-up producties.


CoBo-Stack robotarm

Het automatisch afstapelen door middel van de CoBo-Stack robotarm levert voordelen op, die direct zichtbaar en meetbaar zijn. In de praktijk blijkt namelijk, dat het potentieel van de MBO hoogvolume vouwmachines nog beter kan worden benut.

De reden: als de machine op topsnelheid produceert, is het werk fysiek al gauw eigenlijk te zwaar voor de mensen aan de machine. Dat is niet verwonderlijk want er kan, afhankelijk van het papiergewicht en de vouwwijze, tijdens een ploegendienst tot wel 10 ton aan papier uit een vouwmachine komen. En al die vouwvellen moeten met de hand op pallets worden gestapeld. Deze arbeid kan de CoBo-Stack overnemen.


De CoBo-Stack kan overigens ook achter andere merken vouwmachines worden geplaatst.Wilt u meer weten over de MBO vouwoplossingen en de CoBo-Stack afstapelrobot?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nl
bottom of page