top of page

Wallimann Druck & Verlag investeert in hoogwaardige vellenoffset van Koenig & Bauer

De Zwitserse handelsdrukkerij Wallimann Druck & Verlag investeert in haar toekomst door de aanschaf van een Koenig & Bauer vellenpers voor haar productiefaciliteit in Beromünster. De vijfkleuren Rapida 76 met inline coater en verlengde uitleg draagt bij aan efficiency vergroting door een kortere voorbereidingstijd en hogere druksnelheden.


De toonaangevende regionale Drukkerij en uitgeverij Wallimann werd in 1908 opgericht en houdt zich voornamelijk bezig met de productie van commercieel drukwerk. Daarnaast geven ze het Anzeiger Michelsamt uit, een wekelijkse regionale krant die volledig in Beromünster wordt geproduceerd.


Vergaande automatisering

De sterk geautomatiseerde Rapida 76 kan substraten bedrukken in diktes van 0,04 tot 0,8 mm, in een formaat van maximaal 530 × 750 mm tot A4. De belangrijkste functies zijn de DriveTronic feeder en de zijwaarts verplaatsbare invoer DriveTronic SIS. Het volautomatische plaatwisselsysteem van de Rapida 76 is ontworpen voor het verwerken van ongebogen platen, en de afzonderlijke inkteenheden kunnen via de bedieningsconsole worden ontkoppeld. De Rapida 76 beschikt ook over het extreem snelle en nauwkeurige inline meet- en regelsysteem QualiTronic ColorControl, automatische registerfuncties en gelijktijdige wassystemen die parallel aan andere make-ready processen werken. Bovendien bevat het geavanceerde TouchTronic bedienings- en consoleconcept een 'AutoRun'-functie waarmee een hele reeks afdruktaken volledig automatisch en zonder onderbreking kan worden afgedrukt.


De moderne coater met automatische coatingwisselaar (SAFC) en een volautomatisch coatingtoevoer- en reinigingssysteem wordt gecombineerd met energiezuinige VariDryBlue drogers. Dit droogsysteem realiseert enorme besparingen op het energieverbruik.


Naadloze integratie

Het nieuwe vlaggenschip integreert naadloos in de workflow van de drukkerij via het productiebeheersysteem LogoTronic. De LogoTronic Cockpit toont het personeel van Wallimann Druck & Verlag alle belangrijke prestatie-indicatoren voor real-time analyses of KPI-benchmarking. Met de Rapida LiveApp (ErgoTronicApp) kan de pers zelfs via mobiele apparaten worden bewaakt en bestuurd.


Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Rapida drukpersen?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl


Comments


bottom of page