Veldhuis Media kiest wederom voor MBO

Bijgewerkt op: 4 nov. 2021

Tijdens de Vakdag Print & Sign tekende Veldhuis Media de order voor de levering van een MBO T-960 vouwconfiguratie inclusief een MBO A-80 uitlegsysteem en een CoBo-Stack robotarm.


In 2012 startte Veldhuis Media met een ambitieus investeringsprogramma in de postpress met een Hohner verzamelhechter en de eerste MBO T-960. Veldhuis Media heeft, inclusief de nu verkochte 4e MBO T-960 vouwmachine, dan in totaal 7 MBO machines. Bovendien beschikt Veldhuis, inclusief de nu verkochte CoBo-Stack, dan in totaal over 3 MBO robotarmen.


De MBO T-960 vouwmachine is in staat om met gemak meer dan 15.000 A4 katernen per uur te vouwen. Het velformaat op pallet is maximaal 960x1.450 mm en minimaal 250x300 mm. Het te verwerken papiergewicht is 35 - 250 gram.


Met de CoBo-Stack robotarm van vouwmachinefabrikant MBO worden de voordelen van automatiseren op de werkvloer direct zichtbaar en meetbaar.

Uit eigen veldonderzoek van MBO blijkt dat het potentieel van zijn hoogvolume vouwmachines maar zelden optimaal wordt benut. De reden: als de machine op topsnelheid produceert, is het werk fysiek al gauw eigenlijk te zwaar voor de mensen aan de machine. Dat is niet verwonderlijk want er kan, afhankelijk van het papiergewicht en de vouwwijze, tijdens een ploegendienst tot wel 8 ton aan papier uit een vouwmachine komen – en al die vouwvellen moeten met de hand op pallets worden gestapeld. Productiviteit verhogen

Door die fysiek zware werklast voor de bediener nu weg te nemen met behulp van robotisering, slaagt MBO er in de productiviteit in de binderij aanzienlijk te verhogen: de afwerkapparatuur kan op maximale capaciteit draaien, terwijl de medewerkers hun aandacht kunnen richten op de productkwaliteit en de verdere verbetering van ordervoortgang. Slimme stapelpatronen

Op basis van de afmetingen van het gevouwen product (dat kunnen ongebonden katernen zijn, maar ook geniete of gelijmde katernen), de hoogte van de stapels en het formaat van de pallet, kiest de CoBo-Stack het optimale stapelpatroon. Snel terugverdienen

Wereldwijd staan inmiddels ruim 60 CoBo-Stack installaties. Op basis van onder andere het aantal ploegendiensten en de samenstelling van het productportfolio in de afwerking rekent MBO voor hoe snel de investering terugverdiend kan worden.


Wilt u meer weten over de vouwmachines of CoBo-Stack van MBO?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nl.