top of page

Van plastic naar papier

Het gebruik van papier in plaats van plastic als verpakkingsmateriaal neemt hand over hand toe. Steeds meer bedrijven maken werk van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Dat wordt vaak nog gestimuleerd door regel- en wetgeving, die met name eenmalig plastic-gebruik ontmoedigt.


Ook voor de (krimp)folie-verpakkingen van bijvoorbeeld tijdschriften, folders en andere producten biedt papier een uitstekend alternatief. Dankzij de innovatieve machines van Hugo Beck is die switch bovendien moeiteloos te maken.


Horizontale buiszakmachines

De omschakeling van folie naar papier vergt uiteraard ook aanpassingen in de techniek bij leveranciers en fabrikanten. Hugo Beck Maschinenbau is, met meer dan zestig jaar ervaring, een specialist in op maat gemaakte en flexibele verpakkingsmachines voor een breed scala aan toepassingen. Al sinds 2008 beschikt Hugo Beck ook over een lijn die speciaal geschikt is voor papieren verpakkingen voor tijdschriften, levensmiddelen en andere producten. Nu de vraag uit de markt naar papieren alternatieven groeit, gebruikte de fabrikant zijn jarenlange kennis en ervaring om een nieuwe generatie horizontale buiszakmachines te ontwikkelen onder de naam ‘paper X’.


Folie én papier

Voor volledige flexibiliteit biedt Hugo Beck dan nog de ‘paper X hybrid advance’. Op die machine zijn papieren en folieverpakkingen mogelijk met een overlap aan de bovenzijde en lassen of verlijming aan de zijkanten. De hybride machines kunnen snel en eenvoudig worden omgebouwd. Een wissel van folie (en dat kunnen uiteraard ook recyclebare folies of bio-folies zijn)

naar papier, of andersom, is in 30 tot 60 minuten voltooid. Zo kunnen klanten telkens het materiaal kiezen dat functioneel het beste voldoet aan hun criteria – en ook in overeenstemming is met hun duurzaamheidsdoelstellingen.


Wilt u meer weten over de duurzame verpakkingsoplossingen van Hugo Beck?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nl


Of download de brochures van de website van Hugo Beck.
bottom of page