Tuijtel automatiseert met MBO CoBo-Stack stapel-robot

Ook voor een grafisch bedrijf als Tuijtel, met ruim 120 jaar ervaring, valt het in de huidige tijd natuurlijk niet mee om ver vooruit te kijken. Van één ding is directeur Albert Tuijtel wel overtuigd: automatisering heeft de toekomst. Wifac installeerde begin dit jaar een MBO CoBo-Stack stapel-robot bij de kwaliteitsdrukkerij in Hardinxveld-Giessendam.


Overtuigd door positieve ervaringen

Al enkele jaren geleden hoorde Albert Tuijtel over de MBO CoBo-Stack stapel-robot die het arbeidsintensieve, met de hand stapelen van gevouwen katernen kan overnemen. Toch was Tuijtel terughoudend: "Ik ben een degelijke en voorzichtige ondernemer. Zo'n 'robot-achtig ding' zag ik niet onmiddellijk bij ons bedrijf passen. En er was ook nog veel onduidelijk. Wij hebben bijvoorbeeld vouwmachines van een ander merk, dus zou dit MBO-apparaat daar wel achter passen?"

Toch raakt hij overtuigd van de mogelijkheden na enthousiaste verhalen en goede ervaringen met de robot in het Europese netwerk van zelfstandige drukkerijen waar Tuijtel onderdeel van is.

‘Automatisering heeft de toekomst’

De MBO CoBo-Stack palletiseert ongebonden stapels gevouwen katernen na de uitleg van de vouwmachine – om het even van welk merk. De vouwmachine operator kan zich daardoor focussen op de vouwkwaliteit en consistentie én op de maximale mogelijke output van de vouwmachine.

Lees hier het complete interview.


De MBO CoBo-Stack eens in actie zien? Bekijk dan hier de video.

Wilt u meer weten over de MBO CoBo-Stack robot-stapelaar?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, e-mail jaco.wandel@wifac.nl of per telefoon +31 6 53 478 825.