Wifac verwerft exclusief dealerschap OMET voor de Benelux


Wifac en OMET, Italiaans producent van o.a. smalbaan flexo drukmachines voor de label- en flexibele verpakkingsbranches, tekenden onlangs een exclusieve overeenkomst.  Wifac gaat de OMET machines op de markt brengen en onderhouden in de Benelux.


Marcel Otto, CEO van Wifac: "Wij gaan ervan uit dat onze technische en commerciële slagkracht met een stevig  productportfolio voor de flexibele verpakkings- en labelmarkt in de Benelux aanzienlijk zal toenemen. Belangrijkste reden daarvoor is dat we ons portfolio voor deze markt met de machines van OMET nóg verder kunnen verbreden."

OMET Groep

Dit sterke Italiaanse familiebedrijf produceert sinds 1963 machines voor de label- en flexibele verpakkingsmarkt en werkt sinds enkele jaren samen met Durst, dat ook door Wifac vertegenwoordigd wordt.

De OMET Groep bestaat wereldwijd uit 8 bedrijven met ruim 400 werknemers en zette in 2019 ruim 100 miljoen Euro om. Wereldwijd werden inmiddels 1.800 installaties afgerond.

De belangrijkste doelstelling van het bedrijf is om bedrijven in de label- en flexibele verpakkingsmarkt multi-technologische productieplatforms te bieden die hun groei ondersteunen en hun efficiëncy verhogen. Deze platforms kunnen aangepast worden aan elke mogelijke behoefte: flexo, offset, diepdruk, zeefdruk of digitale inkjet.

De machines van OMET kenmerken zich door hun gebruiksgemak, efficiëncy en betrouwbaarheid. Ze zijn robuust gebouwd, veilig te bedienen en vereisen weinig onderhoud. Een grote verscheidenheid aan (complexe) opdrachten kan door de machines verwerkt worden. Het zijn modulaire platforms, die gebruik maken van een mix van druk-, afwerkings- en conversietechnologieën, resulterend in een all-in-one-pass productie met korte set-uptijden en minder afval.

Paolo Grasso, Head of Sales van de OMET Printing Business Unit: "OMET is in de Benelux al goed ingeburgerd, doordat in de loop der jaren al verschillende belangrijke installaties zijn gerealiseerd. Maar we willen verder groeien. Daarom kiezen we voor samenwerking met een professionele en sterk service-gerichte partner, die de door OMET ontwikkelde know-how op de label- en verpakkingsmarkt in de Benelux kan overbrengen en uitstekende service kan verlenen".

Meer weten? Wilt u meer weten over deze machines en hun mogelijkheden, neem dan contact op met Robbert Amse, email robbert.amse@wifac.nl of per telefoon +31 6 53 50 25 58.