top of page

Terugblik op VariJET 106 Open Huis

Bijgewerkt op: 11 mei 2023

Koenig & Bauer Durst breidt zijn VariJET 106 productieprogramma uit, in antwoord op de sterke vraag naar digitale productie in de vouwkartonmarkt. Naar verwachting zal deze vraag dit jaar verder groeien. Deze aankondiging valt samen met de aanstaande ingebruikname van twee Bèta-locaties.


De VariJET 106 is de eerste gezamenlijke ontwikkeling van Durst en Koenig & Bauer. De aankondiging werd gedaan op de Koenig & Bauer Durst VariJET 106 Open Huis, dat op 26 en 27 april jl. in Radebeul werd gehouden. Met ruim 60 deelnemers waren dit goed bezochte dagen.


Robert Stabler, directeur van Koenig & Bauer Durst: "De VariJET 106 installaties zijn gebaseerd op bewezen technologie en vormen een sterk signaal voor de verpakkingsmarkt. Omdat we een relatief grote vraag zien, voeren we momenteel de productie op, waardoor in de tweede helft van 2023 meer machines beschikbaar zullen zijn. De Rapida 106-technologie van Koenig & Bauer en de digitale knowhow van Durst combineren de sterke punten van digitale inkjetdruk met die van klassieke offsetdruk."


De VariJET 106 van Koenig & Bauer Durst is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen. De machine produceert met een snelheid van maximaal 5.500 vellen per uur en werkt met inkten op waterbasis, die aan alle belangrijke voedselveiligheidsnormen voldoen. Bovendien zijn de inkten ontinktbaar, wat de investering toekomstbestendig maakt met het oog op de strengere wetgeving inzake recycleerbaarheid en hergebruik van verpakkingen.


Tijdens dit Open Huis werd o.a. gesproken over markttrends, duurzaamheid, doelstellingen voor afvalvermindering en mogelijke nieuwe Europese regelgeving inzake recycleerbaarheid.Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Durst VariJET 106 digitale persen voor verpakkingsdruk?

Bekijk deze informatieve video of neem contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl
bottom of page