Terugblik op Postpress Alliance Days

Van 8 t/m 10 juni jl. presenteerden baumannperfecta, Herzog +Heymann en MBO tijdens hun virtuele Postpress Alliance Days belangrijk nieuws op het gebied van snijden en vouwen.


MBO Autonome productie met batchwissel


MBO toonde de autonome productie met batchwissel, mogelijk gemaakt met twee revolutionaire innovaties: de MBO Autopilot en de MBO vouwkwaliteitscontrole.


De Autopilot werkt met een camera bij de gepalletiseerde invoer en verwerkt de informatie van de MBO Datamanager. De camera leest een datacode die vooraf op de batch is gedrukt. Elke batch krijgt zijn eigen code. Als de batch wijzigt, wordt de productie kort onderbroken. De A80 levering wordt door Autopilot op de hoogte gebracht van de batchwijziging en plaatst de nieuwe batch automatisch op een nieuwe pallet met behulp van de CoBo-Stack. Dit voorkomt vermenging van de gevouwen batches en slaat automatisch de tellerstanden op.


Het VT50 bewakingssysteem voor de vouwkwaliteit is tot op heden uniek op de markt. De controle vindt plaats direct achter de vouwmachine. Twee camera's meten de positie van de snijtekens op de afgewerkte vellen ten opzichte van de buitenrand van het papier. De toegelaten toleranties kunnen door de klant worden bepaald. Onjuist gevouwen vellen worden onmiddellijk uit de VT50 geworpen.


Herzog +Heymann Automatisch vouwen / drastisch verkorten insteltijden


Met de M9 introduceerde Herzog + Heymann een volledig nieuwe vouwdimensie in het multi-plaatsegment. Door de implementatie met tot 24 geautomatiseerde platen en geautomatiseerde vouwwalsen kan de insteltijd worden teruggebracht van enkele uren tot enkele minuten, afhankelijk van de vouwvolgorde en het type toepassing. Dit zorgt ervoor dat de machine zichzelf binnen de kortst mogelijke tijd terugverdient.


De M9 zorgt voor een revolutie in de productie van bijsluiters, gebruiksaanwijzingen en productinformatie.


Baumannperfecta Volautomatisch gelijkstoot- en snijsysteem voor commerciële drukkerijen


Baumannperfecta presenteerde de versie van het volautomatische gelijkstoot- en snijsysteem voor commerciële drukkers. Hiermee kunnen afgewerkte eindproducten volledig automatisch worden gesneden, inclusief tussenliggende afwijkende vellen. Bovendien neemt de robot nu de opslag en verwijdering van deelstapels over, evenals de overdracht van de afgewerkte vellen naar een afstapelaar. Ook in deze versie zijn de nieuwe BASA oplossing en het geïntegreerde robotsnijsysteem BASS de belangrijkste componenten.


De Postpress Alliance Days gemist?

Bekijk dan de oplossingen van de Postpress Alliance in hun virtuele showroom.


Noteer alvast in uw agenda:

De volgende Postpress Alliance Days vinden plaats van 9 t/m 12 november a.s.