top of page

SURBALIN omslag- en schutbladpapier gedigitaliseerd

Bijgewerkt op: 7 dec. 2023

Onder boekbindmaterialen valt ook een groot programma aan gekleurde papiersoorten, zowel in gladde versie als met diverse persingen. Wifac heeft het SURBALIN papier van Peyer in het assortiment. De kleuren van dit papier, dat veelal als schutblad wordt gebruikt, matchen zeer goed met dat van de leverbare linnensoorten.


Waarom SURBALIN papier? Wat maakt het zo bijzonder?


Het omslag- en schutbladpapier SURBALIN is verkrijgbaar in 5 uitvoeringen en meer dan 70 kleuren. De unieke kleurintensiteit ontstaat doordat tijdens de papierproductie hoogwaardige pigmenten aan

de pulp worden toegevoegd.

Het voordeel van dit productieproces ten opzichte van bedrukt wit papier is, dat het materiaal bij gebruik als schutblad geen witte snijranden heeft.

Het hoge aandeel hoogwaardige langvezelpulp zorgt bovendien voor de nodige stevigheid van het papier bij de productie van boekomslagen,

waarmee de levensduur van boeken wordt verlengd.


SURBALIN en digitale haptiek


Elk SURBALIN-oppervlak heeft zijn eigen, unieke haptische kwaliteit. Dit geeft uw drukwerk een unieke charme. Deze haptische kwaliteit is door Peyer inmiddels vertaald naar de digitale wereld doordat de SURBALIN-oppervlakken professioneel zijn gedigitaliseerd. De verschillende oppervlakken werden niet simpelweg gescand, maar de betreffende structuur werd in meerdere lagen opgebouwd. Zo kan de indruk van het oppervlak optimaal worden gesimuleerd, ook rekening houdend met licht en schaduw.


In het onderaan deze tekst te downloaden InDesign-document presenteert Peyer elke SURBALIN-kleur in alle beschikbare oppervlakken met JPEG-beeldgegevens in hoge resolutie. Als u deze gegevens gebruikt voor uw lay-out, gedrukte en digitale previews, dan kunt u de look en feel van de materialen overtuigend weergeven.


Onderaan elke afbeelding vindt u belangrijke informatie over de looprichting en schaal. Zo weet u in welke richting de oppervlakte-embossing loopt ten opzichte van de papiervezel, kunt u het afbeeldingsbestand op origineel formaat in uw lay-out opnemen en ziet u ook de reliëfdruk in de juiste maatverhouding.


Identieke kleurweergave


Ter ondersteuning van uw digitale voorwerk op weg naar het gedrukte boek, stellen wij u ook de CMYK- of Lab-waarden ter beschikking, die zeer dicht bij de originele SURBALIN-kleuren liggen. Deze waarden kunnen als leidraad dienen als het ontwerp in een kleur moet worden uitgevoerd die overeenkomt met de kleur van het SURBALIN-omslag of schutblad. Houd er rekening mee dat SURBALIN een ongestreken natuurpapier is. SURBALIN wordt in de papiermachine geverfd met behulp van speciale kleurformuleringen. Het bereik van de CMYK-kleurruimte is te klein om alle SURBALIN-kleuren identiek te kunnen weergeven. Voor sommige SURBALIN-kleuren hebben we daarom naast de CMYK-waarden ook Lab-waarden opgenomen. U kunt ze gebruiken voor uw werk op het scherm. De CMYK-kleurwaarden en digitale proefdrukken zijn gebaseerd op FOGRA 39 (ISO_coated_v02.icc). Dit is een beproefde en veelgebruikte standaard, die printresultaten simuleert zonder optische witmakers. De beeldgegevens in het document zijn qua kleur op elkaar afgestemd.Download hier het InDesign-document met alle SURBALIN-oppervlakken en kleurenWilt u meer weten over het Peyer SURBALIN papier?

Neem dan contact op met Erik Oostermann, e-mail erik.oostermann@wifac.nl, telefoon +31 297 289 434
Comments


bottom of page