top of page

Strategie Koenig & Bauer 2023

Succesvol fabrikant van drukpersen Koenig & Bauer, evolueert voortdurend en speelt in op actuele gebeurtenissen en eisen. De strategie wordt o.a. bepaald op basis van actualiteit, marktwensen en trends. Het komend jaar ligt de focus op “Exceeding Print”, met als speerpunten: digitalisering, duurzaamheid en modulariteit.


Digitalisering

Machines aan elkaar knopen, data vastleggen en analyseren en het efficiënt aansturen van processen. De digitale transformatie van de drukindustrie is veelzijdig. Koenig & Bauer schrijft een nieuw hoofdstuk met doordachte innovaties en op maat gemaakte oplossingen, die verder gaan den puur drukken.

Transparante, data-gestuurde processen kunnen leiden tot meer efficiëntie en kostenbeheersing. Een hoge mate van automatisering kan risico's minimaliseren en het gehele drukproces kan op maat en toekomstgericht worden gemaakt.


Duurzaamheid

Koenig & Bauer helpt het milieu te beschermen met de ontwikkeling van duurzame drukprocessen en nóg efficiëntere drukpersen. Niet-ecologische verpakkingen kunnen worden vervangen, afval kan worden verminderd en ecologische processen kunnen worden bevorderd. Naast de ondersteuning van talrijke initiatieven en projecten, focust Koenig & Bauer op neutraal produceren vanaf 2030.


Modulariteit

Individuele druk-opdrachten en -eisen zijn steeds meer gemeengoed. Koenig & Bauer speelt op deze ontwikkeling in met modulaire en gestandaardiseerde systemen. Naast flexibiliteits- en efficiency-voordelen levert dit kostenbesparingen op doordat onderdelen, systemen, modules en platforms gedeeld worden. Dankzij een modulair persplatform kunnen nieuwe technologieën sneller op de markt worden gebracht en kan onderhoud gestroomlijnd worden, waardoor productieprocessen efficiënter worden.


Kyana

Kyana, de eerste kunstmatige intelligentie in de industriële sector, biedt alle mogelijkheden van digitale productieondersteuning, van ondersteuning op afstand tot gedetailleerde prestatiebewaking en

toekomstig voorspellend onderhoud. Om dit mogelijk te maken wordt een alphaJET5 Continuous Inkjet codeersysteem aan de pers gekoppeld.


De belangrijkste functies van Kyana zijn:


Beheerde diensten

Managed Services monitort uw pers 24/7 en stelt via het dashboard live en real-time data ter beschikking.


Performance en beschikbaarheid

De performance-evaluatie toont de werkelijke beschikbaarheid van uw pers. Selecteer afzonderlijke periodes en vergelijk periodes of productielijnen met elkaar.


Remote support

Via een hotline wordt een live verbinding gemaakt met de alphaJET5. Op deze manier kunnen functies en ingestelde parameters worden gecontroleerd, kunnen mogelijke storingen vroegtijdig worden opgespoord en kunnen direct eventueel benodigde herstelmaatregelen worden getroffen.Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer drukpersen?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl


bottom of page