top of page

Steeds meer drukkerijen overtuigd van Tower

In 2017 startte Wifac met het in eigen beheer produceren van Tower perschemie. Vijf jaar later zijn de Tower Millennium vochtwateradditieven en persreinigingsmiddelen uitgegroeid tot een begrip in de offsetwereld. “Vellenoffset, heatset en coldset: in elk segment hebben we zeer tevreden gebruikers”, vertelt Perry Theijn. Hij is namens Wifac verantwoordelijk voor de Tower-producten. “En steeds meer drukkerijen stappen ook over. Vorig jaar zagen we het volume zelfs zo goed als verdubbelen!”


Perfecte resultaten

Na een geslaagde start in het vellenoffsetsegment volgden al snel ook de coldset- en heatsetmarkt. “Elke techniek en ieder segment stelt eigen eisen aan de vochtwateradditieven. Dat geldt bijvoorbeeld voor vellenoffset met UV-inkten, voor verpakkingen of bij het bedrukken van blik. We hebben ook een speciaal additief voor krantendrukkerijen, omdat die met oxidatief drogende inkten werken op heel dun papier. En in de heatset, waar de inkt geforceerd wordt gedroogd met hitte, is weer een heel ander additief nodig. De formuleringen van Tower zijn dusdanig goed, dat we in elk segment perfecte resultaten op de pers behalen.


Eigen productie en ontwikkeling

De eigen productiefaciliteiten bieden Wifac belangrijke voordelen, vertelt Theijn, zoals flexibiliteit en snelheid in productie en logistiek. “We zijn ook verantwoordelijk voor de eigen inkoop van grondstoffen. Daar zijn wij heel goed in en dat zorgt ervoor dat we prijstechnisch zeer concurrerend opereren. Bovendien kunnen we onze klanten, ook in de huidige onzekere en snel veranderende marktomstandigheden, op deze manier continuïteit garanderen.”


Als producent is Wifac ook in staat aan eigen productontwikkeling te doen. Theijn noemt de introductie van het nieuwe HSW-400EU in de Tower Millennium-serie van vochtwateradditieven als voorbeeld. “Van klanten kregen we steeds vaker de vraag of wij een oplossing konden vinden voor het groeiende fenomeen van kalkopbouw op de pers. In nauwe samenwerking met het Tower-laboratorium in de VS hebben we het probleem op basis van monsters geanalyseerd en zijn we tot een nieuwe formulering gekomen die een betere buffer tegen calciumcarbonaat vormt.”


Wilt u meer weten over de Tower vochtwateradditieven?

Neem dan contact op met Perry Theijn, e-mail perry.theijn@wifac.nl of +31 6 25 07 57 95.
bottom of page