top of page

Smurfit Kappa Zedek legt lat hoger met nieuwe Koenig & Bauer pers

Bijgewerkt op: 25 jan. 2023

Binnen de internationale Smurfit Kappa Group is het in Deventer gevestigde Smurfit Kappa Zedek de specialist in consumentenverpakkingen en displays. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit en de flexibiliteit in de productie, legt plant manager Jurn Siero uit. Vandaar ook de investering in een nieuwe 6-kleuren Koenig & Bauer Rapida 164-pers met lak: “Daarmee leggen we de lat opnieuw hoger.”


Sprong voorwaarts in automatiseringsgraad

Smurfit Kappa Zedek investeert nu in een nieuwe 6-kleuren Koenig & Bauer Rapida 164-pers met lak, om de groeiende vraag aan te kunnen. “We zien flinke groei in met name Duitsland en het Verenigd Koninkrijk”, vertelt Jurn Siero. De nieuwe pers vervangt een bestaande Koenig & Bauer pers.


“We maken nu weer een sprong in automatiseringsgraad. Zo kan de machine bijvoorbeeld autonoom de meeste efficiënte volgorde van produceren bepalen.” Ook andere technologische hoogstandjes helpen de productiviteit vooruit: “De laatste twee druktorens worden voor steunkleuren gebruikt. Doordat we die torens onafhankelijk van elkaar kunnen wassen en instellen, verlopen orderwissels nog veel sneller.”


Lees hier het volledige persbericht.

Comments


bottom of page