top of page

Publication Printers produceert consistent met Adamas plaat

De robuuste, chemievrije thermische drukplaat van ECO3 bespaart tijd en geld.


Publication Printers Corporation is de toonaangevende printpartner voor media-uitgevers en de meest vooraanstaande webprinter in de Verenigde Staten. Het bedrijf is sinds 1979 in familiebezit en biedt een one-stop-shop voor kwaliteitswebprinten, binden, fulfillment, distributie en bijbehorende digitale oplossingen.


Het team vroeg ECO3, voorheen Agfa Offset Solutions, om hen te helpen een consistente productie te realiseren, zodat ze konden voldoen aan de hoge kwaliteits- en serviceverwachtingen van hun klanten.

"Binnen het ECO3-portfolio konden we weloverwogen kiezen welke plaat op de lange termijn het beste bij ons zou passen", zegt Dave Ebersole, prepress- en digitaal manager bij Publication Printers. "Na dat evaluatieproces kozen we voor de Adamas plaat. Adamas biedt betere prestaties op de pers en is ook nog eens duurzaam."


"De levensduur van het Adamas gombad is 85.000 tot 90.000 vierkante meter voordat er wordt overgeschakeld. En met ons volume reinigen we minder vaak, wat een enorm voordeel is. Ook is de processor gemakkelijker te reinigen; één persoon kan de machine schoonmaken in plaats van twee." Dave Ebersole – Publication PrintersAdamas levert nauwkeurigheid met weinig onderhoud

Adamas is de robuuste, chemievrije drukplaat van ECO3. Hij combineert een beeldkwaliteit van 240 lpi Sublima en een oplage tot 350.000 exemplaren met een voorspelbare, scherpe puntweergave. De plaat is compatibel met de meeste thermische plaatbelichters op de markt. Er wordt geen ontwikkelaar of spoelwater gebruikt bij het maken van de platen. Een gomoplossing vervangt chemicaliën, wat resulteert in minder afval, lagere afvoerkosten en een veiligere werkomgeving, actief stappen worden ondernomen om de impact op het milieu te minimaliseren.


"Tijdens de evaluatie zagen we een merkbare verbetering in onze afdrukkwaliteit; Adamas heeft een betere inktoverdracht en we zagen scherpere punten dan we gewend waren." Dave Ebersole – Publication Printers


Eenvoudige verwerking voor veeleisende omgevingen

"We zijn een 24/7 shop, werken de klok rond en maken ongeveer 900 platen per dag. We hebben zeer hoge volumes, dus stilstand is nadelig voor de productie. Met Adamas heb ik niet de downtime van de processor die we eerder hadden."


Bron: www.eco3.com/news
Wilt u meer weten over de Adamas drukplaat?

Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of met Cock Kooiman, e-mail cock.kooiman@wifac.nl of telefoon +31 6 53 43 63 64.

Natuurlijk is deze plaat ook in de Benelux bij verpakkingsdrukkers in gebruik; wij informeren u graag over hun ervaringen.

bottom of page