Perfecte proeven en mockups met FLEX PACK

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

De wereldwijd opererende color management specialist CGS ORIS stelt de grafische en verpakkingsindustrie in staat consistente kleurkwaliteit te leveren. Accurate proeven en mockups vormen daarbij een cruciaal onderdeel: ze wekken hoge verwachtingen bij de opdrachtgever, die de drukkerij ook moet kunnen waarmaken. Met FLEX PACK heeft de industrie het juiste gereedschap in handen.


FLEX PACK werd door CGS ORIS ontworpen als een compleet systeem: een combinatie van krachtige software, specifieke printsystemen, speciale inkten en een breed portfolio van substraten om proeven op te maken. Kortgeleden is nog een volgende optie aan het systeem toegevoegd: de mogelijkheid om ‘direct-to-substrate’ te printen. De proefdrukken kunnen daarmee direct op het originele oplage-materiaal worden gemaakt, zodat een uiterst realistische voorstelling van het eindresultaat kan worden gegeven.


Proeven op oplage-materiaal


De nieuwe ‘direct-to-substrate’ proefmethode is mogelijk dankzij de combinatie van FLEX PACK met de Mutoh ValueJet 628 MP inkjet printer. Deze 24 inch (630 mm) brede piëzo inkjetprinter werd door Mutoh speciaal ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie. Nu de machine kan worden aangestuurd door de FLEX PACK-software en er gebruik wordt gemaakt van de speciale XG-inktserie van CGS ORIS (CMYK plus licht-cyaan, licht-magenta en Wit), schept dat nieuwe mogelijkheden. Eindelijk kunnen er directe proeven worden gemaakt op oplage-materiaal zoals gecoat en ongecoat papier, maar ook op OPP, PET en PE. Zelfs op krimpfolie kan worden geprint, zodat ook de te verwachten vervorming van het drukbeeld op verpakkingen met shrinksleeves perfect kan worden gesimuleerd.


Wilt u meer weten over de FLEX PACK software? Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of bel met +31 297 289 691.