Optimaliseer uw kleurbeheer met X-Rite

Kleur is enorm belangrijk in het grafische productieproces. Consistentie en maximale controle, van ontwerp naar prepress tot en met printen of drukken. De meetapparatuur en controle software van X-Rite zorgen voor voorspelbare en herhaalbare kleuren.

Meten is weten!


Ontwerp en prepress Met de i1 Pro spectrale kleurenmeters kunnen beeldschermen worden gekalibreerd, spotkleuren worden ingemeten, printers gekalibreerd en kleurproeven worden gecertificeerd. Met de PantoneLive software worden kleuren via de cloud voorspelbaar, van ontwerp tot en met het drukken van bijvoorbeeld verpakkingen.


De drukkerij Met de eXact meters kan gemeten worden op densiteit, CMYK en spotkleuren. Voor accurate en voorspelbare kleurcontrole is een connectie met PantoneLive en de Netprofiler mogelijk. Om sneller te kunnen meten kan de eXact worden uitgebreid met een autoscan unit.


Het inkt mengen Om de kwaliteit van de inkten te controleren levert X-Rite de InkFormulation, Color iQC en ColorCert software. Deze software is perfect voor inktfabrikanten, drukkers en verpakkings- lithografen. Doordat inktrestanten hergebruikt kunnen worden, kan hiermee verspilling worden voorkomen.


Color management support Wifac biedt technische support bij het installeren en configureren van de color management hard - software van X-Rite. Zoals het kalibreren en repareren van de meters. Ook verzorgen wij training voor gebruikers van de X-Rite producten en begeleiden wij bedrijven om de ISO12647 proces-standaard te behalen. Ons serviceteam is 24/7 bereikbaar!Wilt u meer weten over colour management? Neem dan contact op met Wim van Dijk | wim.van.dijk@wifac.nl | +31 653621307 | +31 297-289691