MBO wint EDP Award voor autonome productielijn

MBO, gerenommeerd Duits fabrikant van state-of-the-art vouwmachines, won onlangs de EDP Award voor haar autonome productielijn. De jury van de European Digital Press Association (EDP) bestaat uit 21 vakbladen uit 27 Europese landen. De prijs wordt toegekend op basis van criteria als mate van innovatie, kwaliteit, kosten en prestaties.


Met deze autonome productielijn zijn optische controle van de vouwkwaliteit en automatische jobwissels mogelijk. Beide innovaties maken deze postpress lijn tot de veiligste, meest efficiënte en meest productieve vouwmachine ter wereld.


Optische vouwkwaliteitscontrole

De VT50 vouwkwaliteitscontrole bevindt zich direct achter de vouwmachine. Twee camera's in de VT50 meten de vouwtoleranties van de gevouwen vellen. Deze toleranties kunnen door de klant worden ingesteld om aan de specifieke opdracht te voldoen. Onjuist gevouwen vellen of vellen die niet binnen het tolerantiebereik vallen, worden uitgeworpen. Dit garandeert dat alleen perfect gevouwen vellen worden overgebracht naar de volgende sectie.


Volautomatische jobwissel

De MBO autonome productielijn is voorzien van Autopilot, waarmee volautomatisch van job gewisseld kan worden. Autopilot werkt met een camera bij de gepalletiseerde invoer en verwerkt de informatie uit de MBO Datamanager in combinatie met een MIS systeem. De camera leest een datacode, die vooraf op de job is geprint. Elke job krijgt zijn eigen code. Bij een jobwissel wordt de productie even onderbroken. Het A80 afleversysteem wordt door Autopilot op de hoogte gebracht van de jobwissel en plaatst de nieuwe job automatisch op een nieuwe pallet met behulp van de CoBo-Stack.


Wilt u meer weten over de snelle en efficiënte vouwmachines van MBO?

Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of e-mail jaco.wandel@wifac.nl.