Koenig & Bauer Rapida 106 X met volautomatisch drukplaten-logistiek systeem in gebruik genomen

Krüger Druck+Verlag in Merzig (D) gebruikt sinds enkele maanden een Koenig & Bauer Rapida 106 X. De achtkleurenpers in 3b-formaat is uitgerust met een perfecting-eenheid voor 4-over-4-drukwerk en een extra coatingeenheid, en is geïntegreerd in een volautomatisch drukplaten-logistiek systeem. Met productiesnelheden tot 20.000 vel/uur - zelfs in perfecting modus - is de Rapida 106 X nu de ruggengraat van de productie bij deze volledig geïntegreerde drukkerij.


Markus Weisgerber, eigenaar van het familiebedrijf, legt uit waarom het bedrijf in zo'n sterk geautomatiseerde pers heeft geïnvesteerd: "De volledige automatisering opent voor ons de deur naar een aanzienlijke verhoging van de productiviteit en efficiëntie." Kortere voorbereidingstijd, weinig inschiet, de hoge productie-output en de end-to-end digitale workflow van het MIS tot en met de bedieningsconsole van de Rapida 106 X optimaliseren de processen enorm. Daarbij komen nog de voordelen van inline kleurcontrole en inspectie met QualiTronic PDF.


"Voor het eerst kunnen we de echte afdrukkwaliteit meten en niet alleen de kleurwaarden door inline vergelijking van de afgedrukte vellen met de PDF van de klant," aldus Markus Weisgerber.


Lees hier het hele persbericht.