Koenig & Bauer kijkt terug op een positief eerste kwartaal

Ondanks de aanhoudende knelpunten in de toeleveringsketen en de daaruit voortvloeiende stijging van de materiaal- en energiekosten, is de Koenig & Bauer Groep het jaar 2022 met optimisme ingegaan.


Dit is grotendeels te danken aan het brede producten- en oplossingenaanbod van Koenig & Bauer, de veelzijdigheid van de techniek en het vermogen om de volledige workflow uiterst efficiënt te beheren en te optimaliseren. Juist door het volledige productieproces vanuit een centrale gedachte af te stemmen en onderling te koppelen, ontstaan voor de gebruikers voordelen die op geen andere manier – en bij geen andere leverancier – zijn te behalen.


Orderontvangst en omzet aanzienlijk beter dan het branchegemiddelde

In het eerste kwartaal van 2022 bedroeg de orderontvangst van de Koenig Bauer & Groep € 349,1 miljoen, 22,1% hoger dan het jaar ervoor. Op 31 maart 2022 bedroeg de orderportefeuille 917,5 miljoen euro, 36,% meer dan het voorgaande jaar.


Koenig & Bauer ervaart vooralsnog nog geen terughoudendheid bij klanten in het plaatsen orders en kijkt, met een historisch hoge orderportefeuille, positief vooruit naar de rest van het jaar.


Wilt u meer weten over de Koenig & Bauer Rapida persen? Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl