Kartonplus stapt in verpakkingen met Koenig & Bauer Duran vouwplakmachine

De installatie van een Koenig & Bauer Duran vouwplakmachine door Wifac opent voor Bas en Tom Lempsink de deuren richting de kansrijke verpakkingsmarkt. Ze zien volop mogelijkheden om zich met Kartonplus te onderscheiden met maatwerk in verpakkingen van vouwkarton.


Kartonplus is een jong en energiek bedrijf in Enschede, opgericht door de twee Overijsselse broers Bas (26) en Tom (28) Lempsink. Ze willen de markt veroveren met een frisse en nieuwe kijk op verpakkingen van vouwkarton. Tom: “Geen lange levertijden en gigantische oplages, maar juist snel geleverd, aantallen op maat en persoonlijk contact. En: afspraak is afspraak.” Bovendien pakken ze de productie anders aan, legt Bas uit: “Voor Kartonplus is een doosje, sleeve of blisterkaart meer dan een verpakking. Het is een verlengstuk van een merkidentiteit en verhaal.”


Kartonplus werkt samen met etikettenproducent Label Plus, het succesvolle bedrijf van vader Bertjan Lempsink. Onder de opdrachtgevers groeit de vraag naar verpakkingen merkbaar. En Bas ziet de verpakkingsmarkt veranderen: “Bedrijven willen liever weg van plastic. Dat biedt allerlei kansen voor vouwkartonnen verpakkingen. Daar willen wij graag op inspelen.”


Lees hier het complete interview.