top of page

Kartonplus maakt vliegende start in verpakkingen

Bijgewerkt op: 25 jan.

Een lange zomervakantie zat er dit jaar niet in voor de broers Bas en Tom Lempsink. In maart maakten ze namelijk in Enschede een vliegende start met hun nieuwe onderneming Kartonplus. Dankzij de investering bij Wifac in een Bograma stansmachine en een Koenig & Bauer Duran vouwplakmachine maken ze hun belofte waar: maatwerk in verpakkingen van vouwkarton.


Unieke combinatie

Kartonplus wil de markt veroveren met een frisse kijk op de productie van verpakkingen: “Geen lange levertijden en gigantische oplages, maar juist snel geleverd, aantallen op maat en persoonlijk contact.” Bas en Tom Lempsink haalden daarom het complete productieproces in eigen huis, van een digitale pers tot en met de rotatieve stansmachine van Bograma en de vouwplakmachine van Koenig & Bauer Duran. Tom: “Dit is een unieke combinatie van snel omstelbare machines, die perfect op elkaar zijn afgestemd. Oplages vanaf 500 stuks zijn daardoor al goed, snel en betaalbaar te produceren. Maar we hebben laatst ook al een order voor in totaal 200.000 sleeves gemaakt – dat kunnen we ook heel goed aan.”Groei

Volgens Jaco Wandel, sales manager press & postpress bij Wifac, past het geïnstalleerde machinepark uitstekend bij de wensen van Kartonplus:“Die enorme flexibiliteit is precies wat hier nodig is. Daarnaast kan Kartonplus uiteraard rekenen op 24/7 technische ondersteuning door Wifac.” Door de groei in opdrachten en de aanwas van nieuwe klanten moesten de ondernemers de afgelopen maanden snel schakelen. Ze werken nauw samen met etikettenproducent Labelplus, het succesvolle bedrijf van vader Bertjan Lempsink, en huren daar ook medewerkers in. Tom vertelt dat inmiddels ook een eerste eigen kracht werd aangetrokken: een vakspecialist die met haar kennis en ervaring de mogelijkheden van de afwerkmachines snel onder de knie heeft. “Zo benutten we de uitgebreide mogelijkheden van de vouwplakmachine ook echt optimaal.”


Volop mogelijkheden en potentieel

Tom noemt een reeks verschillende vouwdozen die ze nu al regelmatig produceren, zoals de autolock bodem met klepsluiting, de Zweedse bodem met klepsluiting en de Eurohanger met klepsluiting. Opdrachtgevers komen uit allerlei sectoren, waaronder de cosmetica-branche en voedingssupplementen-markt. “We zijn zeer tevreden met onze start en zien nog volop potentieel. De trends zijn ook gunstig: plastic verpakkingen worden steeds vaker vervangen door karton, snelheid en duurzaamheid worden steeds belangrijker. De groei is er hier dus nog lang niet uit!”


Wilt u meer weten over de Bograma rotatieve stansmachine of de Koenig & Bauer Duran vouwplakmachine? Neem dan contact op met Jaco Wandel, e-mail jaco.wandel@wifac.nl, telefoon +31 6 53 47 88 25bottom of page