top of page

Kapsenberg van Waesberge koppelt kwaliteit en duurzaamheid

De wortels van Kapsenberg van Waesberge, de oudste drukkerij van Rotterdam, gaan terug tot 1590. Directeur Frank Kapsenberg is trots op die historie en richt tegelijkertijd de blik op de toekomst: “We zijn altijd op zoek naar het beste van het beste. En duurzaamheid staat al vele jaren hoog in ons vaandel: adel verplicht, vind ik. Onze samenwerking met vertrouwde leveranciers zoals Wifac past goed in die strategie.”


Hooggepigmenteerde inkten

Net als de nauwe samenwerking tussen Kapsenberg van Waesberge en zijn opdrachtgevers, is ook het partnerschap met zijn leveranciers van groot belang. “We zoeken altijd het beste van het beste – en daarbij staat de prijs niet direct op de eerste plaats. Neem bijvoorbeeld inkten: dan zijn bijvoorbeeld vooral ook de kleurkracht en stabiliteit van groot belang.” Recent stapte de drukkerij, na uitgebreide tests, over op de full colour-serie Epple-inkten van Wifac: “Die inkten zijn weliswaar iets duurder, maar het verbruik ervan is juist lager vanwege de hoge pigmentatie. Die factoren moet je steeds goed afwegen.”


Alcoholvrij drukken

Ook op het gebied van duurzaamheid streeft Kapsenberg altijd naar verdere verbetering. “We drukken daarom al jaren alcoholvrij. Dat is beter voor het milieu en scheelt ook in kosten. Maar het stelt wel wat hogere eisen aan het vakmanschap van de mensen aan de pers. Met het Tower 800 vochtwatertoevoegmiddel van Wifac hadden we al goede ervaringen, al bleef het alcoholvrij drukken op de tweekleurenpers nog wel een uitdaging. Gelukkig is dat met de introductie van het nieuwe Tower 1000 nu helemaal opgelost.”


Lees hier het volledige artikel.


Wilt u meer weten over het uitgebreide supplies assortiment van Wifac?

Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of bel tijdens kantooruren met 0031 297 289 691.

bottom of page