top of page

Inkten voor voedselverpakkingen

Bijgewerkt op: 19 mei 2022

De state-of-the-art Epple inkten voor commercieel vellen- en verpakkingsdrukwerk zijn sinds begin dit jaar toegevoegd aan het portfolio van Wifac. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook de BoFood Direct Food Contact (DFC) en low-migration inkten nu onderdeel zijn van het complete pakket.

Bofood MH – low migration

Epple BoFood® MH (Migration Harmless) Next Generation inkt is speciaal is ontwikkeld voor het veilig bedrukken van de niet-voedingszijde van primaire voedselverpakkingen. De inkt voldoet aan alle relevante (EUPIA) richtlijnen en de formulering bestaat uit een selectie van speciale grondstoffen.

Lees hier de productinfo.


Bofood DFC – direct food contact

Epple BoFood® DFC inkt kan, in combinatie met een goedgekeurde barrière lak, veilig gebruikt worden voor de bedrukking van de binnenzijde van voedselverpakkingen. Ook alle grondstoffen die in deze inkt worden gebruikt, voldoen aan de strengste eisen op dit gebied. Tegelijkertijd haal je met deze inkten ook de hoogste eisen in drukkwaliteit. Lees hier de productinfo.


Binnenkort gaat Wifac de inktmeng-faciliteiten op de magazijn- en productielocatie in Mijdrecht uitbreiden met een Low Migration inktmengstation, zodat deze extra service ook aan de verpakkingsmarkt geleverd kan worden.


Wilt u meer weten over onze Epple inkten?

Neem dan contact op met uw Wifac accountmanager of met een van onze Epple specialisten:


Marc van der Heiden, e-mail marc.van.der.heiden@wifac.nl, telefoon +32 472 05 24 88

Mario Vandeweyer, e-mail mario.vandeweyer@wifac.nl, telefoon +32 472 05 24 92
bottom of page