top of page

Holbox kiest opnieuw voor Koenig & Bauer

Nieuw pand én nieuwe pers in 2024.


Display-specialist Holbox kijkt met vertrouwen naar de toekomst. De marktleider van Europa verhuist volgend jaar naar een volledig nieuw pand in Roermond dat volop ruimte biedt aan de ambitieuze groeiplannen. Ook het machinepark van de drukkerij krijgt een upgrade: partner Wifac installeert er straks een nieuwe Koenig & Bauer Rapida 164 pers.


Voor Holbox betekent de aanstaande verhuizing het begin van een nieuwe fase, vertelde directeur Martijn Hol bij de bekendmaking van de plannen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het volledig circulaire pand wordt, met 27.000 vierkante meter vloeroppervlak, ruim tweemaal groter dan de huidige locatie in Echt. Drieduizend zonnepanelen op het dak stellen Holbox in staat om CO2- en energieneutraal te produceren.


Partnerschap met Wifac

Het grootste gedeelte van de nieuwe ruimte wordt gebruikt voor de productie en opslag van displays. Om goed in te spelen op de trends in dit marktsegment grijpt Holbox de verhuizing direct aan voor een belangrijke investering in het machinepark. Robbert Amse (Wifac): “Al in 2004 installeerde Holbox een eerste grootformaat-pers van Koenig & Bauer. Tot dat moment werd er nog op halfformaat geproduceerd, dus die installatie betekende echt een keerpunt voor het bedrijf. In de afgelopen twintig jaar is er tussen Holbox en Wifac een hecht partnerschap ontstaan, waarbij wij bijvoorbeeld ook een breed pakket aan gebruiksmaterialen verzorgen. En nu mogen we dus ook de inmiddels alweer vierde Koenig & Bauer pers aan Holbox leveren.”


Tweede Koenig & Bauer Rapida 164

Met de installatie van de nieuwe Koenig & Bauer Rapida 164 (in een 4-kleuren met lak uitvoering) wordt de bestaande Rapida 162-pers vervangen. Holbox beschikt daarmee straks over twee identieke persen: de bestaande Koenig & Bauer Rapida 164 wordt volledig gereviseerd en verhuist dan mee naar Roermond. “Dat zorgt direct ook voor een efficiëntieslag, omdat beide persen op dezelfde manier worden bediend en dezelfde platen gebruiken”, legt Amse uit. “De machines beschikken bovendien over alle mogelijke inline meetapparatuur en zijn volledig geautomatiseerd.”


Om de productiviteit van de persen optimaal te benutten, installeert Wifac ook een nieuw Agfa N24 VLF CtP-systeem, inclusief pallet-loader, voor de productie van procesloze platen.


Martijn Hol:

“Snelheid en flexibiliteit zijn voor Holbox een absolute vereiste om steeds kort op de markt te zitten. Met deze investeringen is het bedrijf klaar voor de toekomst.”
Comments


bottom of page