Het beste van twee werelden: Koenig & Bauer Durst lanceert VariJET 106

Onlangs presenteerde Koenig & Bauer Durst GmbH de nieuwe VariJET 106. Deze modulaire single pass vellenpers voor de vouwkarton markt is door Koenig & Bauer en Durst gezamenlijk ontwikkeld.

De eerste VariJET 106 machines worden naar verwachting in de tweede helft van 2022 bij klanten in Europa en Amerika geïnstalleerd. De doelgroepen zijn producenten van vouwkartonnen verpakkingen voor de farmaceutische, cosmetica-, tabaks- en voedingsmiddelenindustrie.


Combi van inkjet en offset

De nieuwe B1 pers combineert het beste van twee werelden - digitale inkjet en klassieke offset. Dankzij het inkjetproces op waterbasis levert de VariJET 106 een uitstekende printkwaliteit. Dit innovatieve digitale druksysteem is het middelpunt van de gezamenlijke ontwikkeling van Koenig & Bauer en Durst. De VariJET 106 is gebaseerd op het krachtige platform van Koenig & Bauer's Rapida 106, printkop elektronica en Durst's bewezen inkjet technologie, Durst workflow en RIP technologie


Dankzij het inkjetproces met in totaal 7 inkten op waterbasis (CMYK plus oranje, groen en violet) is de VariJET 106 bijzonder geschikt voor de productie van levensmiddelen-verpakkingen. De VariJET 106 is bijzonder geschikt voor gepersonaliseerd drukwerk in kleine en middelgrote oplagen.


Koenig & Bauer en Durst hebben hun samenwerking en de oprichting van de joint venture in 2019 aangekondigd. De VariJET 106 is het eerste product dat door de twee ondernemingen gezamenlijk is ontwikkeld. Reeds in productie en onderdeel van het Koenig & Bauer Durst portfolio zijn de Delta SPC 130 en CorruJET 170 voor digitaal printen op golfkarton.


Wilt u meer weten over de nieuwe VariJET 106?

Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl