Herzog + Heymann geknipt voor PHARMA en CHEMIE bijsluiters

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

Bijsluiters moeten volgens de wet aan de verpakking van geneesmiddelen of chemie toegevoegd worden. Hun formaat is vaak bijzonder. Soms wordt de bijsluiter voorzien van een tab, waarmee deze makkelijker van de omverpakking gehaald kan worden. Dun papier van ongeveer 40 g/m² vormt meestal de basis voor een bijsluiter.


Maatwerk

Herzog + Heymann produceert, in samenwerking met MBO, custom made productielijnen voor bijsluiters. In deze lijnen worden vellen gevouwen en gelijmd, waarna een uniek product ontstaat. Omdat elke bijsluiter uniek is qua formaat en uitvoering, worden de Herzog + Heymann/MBO configuraties naar wens van de klant geconfigureerd. Elke speciale wens, ook bijvoorbeeld het gebruik van tabs in bijsluiters, kan gerealiseerd worden.


Voordat een MBO/Herzog + Heymann productielijn ontstaat, vindt een inventarisatie plaats met de klant, de fabrikant en Wifac. Op die manier ontstaat, gebruik makend van de beschikbare modules, een efficiënte productielijn op maat.


Unieke controle

De machines van Herzog + Heymann bevatten een unieke technologie, waarmee het totale productieproces gecontroleerd wordt. Tijdens het vouwen en lijmen wordt bijvoorbeeld continu gecontroleerd of de belijming op de juiste manier is aangebracht en of de juiste bedrukking op het bedrukte vel zit. Eventuele foutieve producten worden uitgesluisd.


Hogere netto output

Voor de inleg is gekozen voor een rondstapelsysteem. Daarmee kunnen producten continue worden aangevuld, wat zorgt voor een hogere netto output. Zelfs een rondstapel met vellen met tabjes is mogelijk.


Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

In deze video ziet u hoe een gelijmde booklet met tabje geproduceerd wordt.

Deze productielijn werd speciaal ontwikkeld voor een drukkerij, die is gespecialiseerd in het vervaardigen van pharma producten.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Herzog + Heymann/MBO machines? Neem dan contact op met Jaco Wandel, telefoon +31 6 53 47 88 25 of per e-mail jaco.wandel@wifac.nl