Gebruikt u de juiste boekbinderslijm?

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

De steeds korte doorlooptijden zorgen voor uitdagingen in de afwerking. Bij het afwerken van tijdschriften en boeken wordt in verreweg de meeste gevallen lijm gebruikt. Het spreekt voor zich dat die ervoor moet zorgen dat het binnenwerk en omslag goed aan elkaar gelijmd worden. Je wilt immers niet dat een tijdschrift of boek uit elkaar valt.De lijmkeuze heeft met een aantal factoren te maken: papiersoort, dikte van het product, toepassing van het product, de aanwezige apparatuur om de lijm aan te brengen en - zeer belangrijk - de toegepaste rugbewerking. De afwerkspecialisten van Wifac kunnen voor elke productie de meest geschikte rug- en zijbelijming adviseren.


Voor elke toepassing de juiste lijmsoort

Koudlijm Een boek of tijdschrift dat met koudlijm gebonden is, blijft mooi vlak liggen. Dat is dus een groot voordeel. Het hangt van de omvang en de gebruikte papiersoorten af, of koudlijm


gebruikt kan worden.

Hotmelt Is bij veel papiersoorten en gramsgewichten inzetbaar en heeft een goede hechting. Echter, bij hogere gramsgewichten (> 115 gram/m2) is hotmelt niet altijd de juiste lijmsoort.

PUR De all-round lijmsoort voor alle papiersoorten en gramsgewichten. Door de chemische hechting wordt het product zeer vast gebonden, en heeft een relatieve correcte lay-flat.

Door zijn speciale eigenschappen heeft Henkel Technomelt PUR een zeer grote hechting op materialen, terwijl er relatief weinig lijm (0,3 tot 0,6 mm) gebruikt hoeft te worden.

Ook biedt Henkel Technomelt PUR voordelen bij hergebruik van papier: de kleefstof kan er gemakkelijk worden uitgefilterd.

Waarom zou u boekbinderslijm bij Wifac kopen?


> Snelle levering door constante voorraad en snel distributienetwerk.

> U hoeft zelf geen grote, dure voorraden lijm aan te leggen.

> Altijd nieuwe lijm, met recente houdbaarheidsdatum.

> Technische (afwerk) ondersteuning door Wifac.

> Na ruggespraak met onze specialisten altijd het juiste lijmadvies.


Wilt u meer weten over onze lijmen of de lijm testen?

Neem dan contact op met Erik Oostermann, e-mail erik.oostermann@wifac.nl, telefoon

+31 6 53 34 20 93.