top of page

Dynamische start nieuw boekjaar Koenig & Bauer

Koenig & Bauer AG is het boekjaar 2023 voortvarend van start gegaan met een omzetgroei in alle marktsegmenten. Ondanks een aanhoudend lastige tijd, met wereldwijde hoge inflatiecijfers en een tijdelijke stijging van de materiaalkosten, verbeterde de winstgevendheid in het eerste kwartaal van 2023.


De eerste maanden van dit jaar laten bij Koenig & Bauer een duidelijk en stabiel groeitraject zien. De hoogste Q1 omzet in de recente geschiedenis van de onderneming werd behaald. Al enige tijd richt Koenig & Bauer zich ook op de verpakkingsmarkt, wat nu zijn vruchten begint af te werpen. De kracht van Koenig & Bauer ligt in hun vermogen zich voortdurend te ontwikkelen en zich met souplesse, snelheid en flexibiliteit aan te passen aan veranderde omstandigheden. Hun strategische focus op innovatieve oplossingen voor verpakkingsdruk maakt Koenig & Bauer een leverancier van hoogwaardige technologie. Tijdens het ruim 200-jarig bestaan heeft het bedrijf zich voortdurend vernieuwd en zal dat ook in de toekomst blijven doen.


De groei in alle segmenten leidde tot een stijging van de groepsinkomsten met 17,9% tot

€ 281 miljoen euro, terwijl de EBIT met 62,4% verbeterde tot € 3,2 miljoen euro.


Op 31 maart 2023 bedroeg de order intake € 301,2 miljoen euro. De orderportefeuille bedroeg € 970,6 miljoen en overtrof daarmee het getal van vorig jaar.


Concreet verwacht Koenig & Bauer voor het boekjaar 2023 een groepsomzet van 1,3 miljard euro en een EBIT-marge van ongeveer 3%. Voor de middellange termijn verwacht Koenig & Bauer een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro en een EBIT-marge van 8-9% voor de Groep.bottom of page