top of page

Duurzame procesloze Kodak Sonora Xtra plaat

Duurzaamheid behoort voor steeds meer drukkerijen tot de absolute prioriteiten. Sinds Wifac in 2022 officieel Benelux-distributeur van ook het volledige Kodak productportfolio werd, hebben klanten een ruimere keuze als het om ‘groene’ offsetplaten gaat.


Kodak loopt al sinds 2005 voorop met procesloze platen en is deze technologie sindsdien verder blijven perfectioneren. Terwijl stabiliteit en kwaliteit zich kunnen meten met conventionele platen, biedt het gebruik van Kodak Sonora platen interessante duurzaamheid- én kostenvoordelen. Er zijn immers geen ontwikkelmachines, chemicaliën en water meer nodig: de platen zijn direct na de (thermische) belichting klaar voor gebruik op de pers.

 

Milieuvoordelen en kostenbesparingen

 

Naast de milieuvoordelen en de kostenbesparingen, levert de keuze voor Kodak Sonora-platen ook de zekerheid van lokale productie en snelle levering. Kodak produceert de platen voor de Europese markt namelijk in het Duitse Osterode. Dat garandeert een betrouwbare plaatproductie die aan alle normen en eisen voldoet en een efficiënte logistieke keten.

 

De laatste jaren stond de markt van offsetplaten regelmatig onder druk vanwege problemen in de supply chain. “Daarom hebben wij in 2022 het besluit genomen met Kodak een tweede gerenommeerd A-merk te gaan voeren”, legt Cock Kooiman namens Wifac uit. “De grafische markt en onze relaties zijn immers gebaat bij oplossingen die continuïteit bieden in het productieproces, inclusief het gebruikelijke niveau van dienstverlening door Wifac. Op deze manier kunnen we elk grafisch bedrijf naar wens bedienen met de juiste service, uitstekende kwaliteit, goede beschikbaarheid en een marktconforme prijs.”


Snapshot Kodak Sonora Xtra

De Kodak Sonora Xtra is de nieuwste generatie procesloze offsetplaat. Deze plaat biedt gebruikers een reeks extra’s:


  • Hogere oplages: tot wel 400.000 afdrukken in heatset/coldset offsetrotatie, tot 250.000 afdrukken in vellenoffset en 100.000 afdrukken met UV-inkt.

  • Hogere krasbestendigheid

  • Beter beeldcontrast

  • Snellere belichting

 


Kodak op Drupa: Hal 5, stand A02-1 + A02-2Wilt u meer weten over de Kodak Sonora Xtra offsetplaat? Naam dan contact op met uw Wifac accountmanager of bel met Wifac +31 297 289 691.Comments


bottom of page