Durst past Tau 330 RSC en RSCi printers aan

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

Durst, toonaangevend producent van digitale inkjetprinters voor industriële labelproductie, actualiseerde de succesvolle Tau 330 RSC en RSCi persen.


Om aan de veranderende markteisen te kunnen voldoen kan de Tau RSCi worden geconfigureerd met optionele flexostations - voor en/of na de digitale drukeenheid. Hierdoor kunnen veeleisende materialen worden verwerkt door toevoeging van een primer of door te combineren tussen flexo en UV-inkjet. Door wit te overdrukken met het nageschakelde flexostation kunnen verdere toepassingen in de pers worden geïntegreerd. De gebruiksvriendelijke flexostations passen bij de beschikbare drukbreedtes van 330, 420 of 510 mm van de Tau RSCi. Met de nieuwe flexo stations creëert Durst nieuwe mogelijkheden voor labelproducenten.Een nieuwe inktbesparingsmodus stelt gebruikers van het Tau RSC-platform in staat om de

inktkosten op een CMYK-pers met gemiddeld 12% te verlagen. Dankzij deze kostenbesparende impuls kunnen meer jobs worden overgeheveld naar digitale productie.

De intelligente software omvat nu ook een nieuwe automatische onderhoudsfunctie om stilstand te voorkomen en de onderhoudskosten te verlagen. De automatische reiniging van de printkoppen wordt contactloos uitgevoerd door de geïntegreerde onderhoudseenheid, Met deze nieuwe functie neemt de beschikbaarheid toe, wordt een betere en stabiele printkwaliteit bereikt en wordt minder inkt verspild omdat er bijna geen spoelcycli meer nodig zijn.


Deze nieuwe ontwikkelingen zijn ook beschikbaar als retrofits voor bestaande Tau 330 RSC en RSC E klanten en bieden extra toegevoegde waarde voor reeds geïnstalleerde machines.


Wilt u meer weten over de Durst Tau digitale inkjetprinters voor labelproductie? Neem dan contact op met Robbert Amse, telefoon +31 6 53 50 25 58, e-mail robbert.amse@wifac.nl